- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Χάντερ Μπάιντεν δηλώνει «ένοχος» για φοροδιαφυγή - Δεν πλήρωνε φόρους εκατομμυρίων όσο πάλευε με τους εθισμούς του
Κατηγορείται για εννέα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων τριών κακουργημάτων
Πρόκειται για σημαντική τροπή στην υπόθεση του Χάντερ Μπάιντεν καθώς η αλλαγή δεν έρχεται έπειτα από συμφωνία
Ο Χάντερ Μπάιντεν, γιος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, δήλωσαν οι δικηγόροι του την Πέμπτη. Η απόφαση θα επιλύσει τη δεύτερη ποινική δίκη του καθώς επρόκειτο να ξεκινήσει η επιλογή των ενόρκων αν και η ανατροπή της πρότερης θέσης του εξακολουθεί να απαιτεί έγκριση από το δικαστήριο.
Σύμφωνα με το CNN, η ανατροπή του Χάντερ Μπάιντεν -που αναφέρεται ως «έκκληση του Άλφορντ»- θα του επέτρεπε να αναγνωρίσει ότι οι εισαγγελείς έχουν αρκετά στοιχεία για να τον καταδικάσουν, αν και θα υποστήριζε την αθωότητά του.
Πρόκειται για σημαντική τροπή στην υπόθεση του Χάντερ Μπάιντεν καθώς η αλλαγή δεν έρχεται έπειτα από συμφωνία με τον εισαγγελέα Leo Wise να λέει στον δικαστή Mark Scarsi «αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο». «Νομίζω ότι αυτό μπορεί να επιλυθεί σήμερα», δήλωσε ο δικηγόρος του Χάντερ Μπάιντεν, Άμπι Λόουελ. Οι εισαγγελείς από την ομάδα του Βάις είπαν ότι θα αντιταχθούν σε μια ένσταση του Άλφορντ.
Ο Λόουελ είπε επίσης ότι «δεν έχει υπάρξει συμφωνία» μεταξύ των μερών –όπως μια συμφωνία ένστασης– στην οποία ο Μπάιντεν θα ομολογούσε ένοχος για ορισμένες κατηγορίες με αντάλλαγμα την απόσυρση άλλων κατηγοριών. Η μόνη προσφορά που έλαβε ποτέ η ομάδα του Χάντερ από τους εισαγγελείς, είπε ο Λόουελ, ήταν να δηλώσει ένοχος και για τις εννέα κατηγορίες.
Ο Χάντερ Μπάιντεν κατηγορείται για εννέα εγκλήματα
Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο οποίος αντιμετωπίζει τη δεύτερη ποινική του δίκη φέτος, κατηγορείται για εννέα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων τριών κακουργημάτων και έξι πλημμελημάτων επειδή δεν πλήρωσε φόρους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων και είπε ψέματα στις δηλώσεις του στο IRS.
Αρχικά, δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες που σχετίζονται με τους φόρους του από το 2016 έως το 2019 και οι δικηγόροι πρόκειται να υποστηρίξουν ότι δεν ενήργησε «εσκεμμένα» ή με την πρόθεση να παραβιάσει το νόμο, εν μέρει λόγω των καλά τεκμηριωμένων στοιχείων ότι παλεύει με τον εθισμό στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
Στα στοιχεία της υπόθεσης περιλαμβάνονται αποδεικτικά ότι ο Χάντερ ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε πόρνες, ναρκωτικά, δωμάτια ξενοδοχείων, συνδρομές σε ιστότοπους πορνό και στην ενοικίαση Lamborghini – και στη συνέχεια τα δήλωσε στη φορολογική του δήλωση ως επιχειρηματικά έξοδα.
Η νέα δίκη διεξάγεται στη σκιά της προηγούμενης καταδίκης του στο Ντέλαγουερ τον Ιούνιο, όπου οι ένορκοι τον έκριναν ένοχο ότι είπε ψέματα για τον εθισμό του στο κρακ για να αγοράσει ένα όπλο το 2018 .
Ελπίζει σε καλύτερη έκβαση αυτής της υπόθεσης, για την οποία θα μπορούσε να καταδικαστεί με πολύ πιο βαριά ποινή φυλάκισης που φτάνει έως και τα 17 χρόνια και με πρόστιμο 750.000 δολαρίων.
Και οι δύο ποινικές υποθέσεις κινήθηκαν από τον Ειδικό Εισαγγελέα Ντέιβιντ Βάις, μετά από πενταετή έρευνα για τη ζωή του Χάντερ και τις επιχειρηματικές συναλλαγές του στο εξωτερικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.