Ο Ντόναλντ Τραμπ επιλέγει τον Κας Πατέλ ως επόμενο διευθυντή του FBI
Γιος μεταναστών από την Ινδία - Συγγραφέας βιβλίου για το υποτιθέμενο «βαθύ κράτος»
ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ονομάζει τον Κας Πατέλ ως επόμενο διευθυντή του FBI - Το προφίλ του επόμενου επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας.
Ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ονόμασε χθες Σάββατο τον Κας Πατέλ, πιστό του σύμμαχο στον οποίο είχε αναθέσει διάφορες θέσεις ευθύνης κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του κι είναι γνωστός ιδίως για τις απόψεις του περί του υποτιθέμενου «βαθέος κράτους» στις Ηνωμένες Πολιτείες, επόμενο διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας, του FBI.
Όπως ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω της πλατφόρμας Truth Social, «ο Κας είναι λαμπρός νομικός, ερευνητής και μαχητής του δόγματος Πρώτα η Αμερική, που πέρασε όλη του την καριέρα καταγγέλλοντας τη διαφθορά, υπερασπίζοντας τη δικαιοσύνη και προστατεύοντας τον αμερικανικό λαό», .
Η αναγγελία αυτή συνεπάγεται πως ο νυν διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, ο Κρίστοφερ Ρέι, που ανέλαβε το 2017, θα καθαιρεθεί ή θα παραιτηθεί προτού ολοκληρωθεί η δεκαετής θητεία του.
Επί των ημερών του, το FBI διενήργησε έρευνες σε βάρος του τέως και επόμενου προέδρου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ονομάζει τον Κας Πατέλ ως επόμενο διευθυντή του FBI
Ο κ. Πατέλ, 44 ετών, γιος μεταναστών από την Ινδία, συγγραφέας βιβλίου για το υποτιθέμενο «βαθύ κράτος», εργάστηκε στο υπουργείο Άμυνας, στο συντονιστικό όργανο των υπηρεσιών πληροφοριών και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην πρώτη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία των ΗΠΑ (2017-2021).
«Ο Κας έκανε απίστευτη δουλειά κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας μου», υποστήριξε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας πως θα του αναθέσει να «βάλει τέλος στη μεγεθυνόμενη επιδημία εγκληματικότητας στην Αμερική, να εξαρθρώσει τις εγκληματικές συμμορίες και να τερματίσει τη σατανική μάστιγα της εμπορίας ανθρώπων και της διακίνησης ναρκωτικών μέσω των συνόρων μας».
Ο κ. Πατέλ έχει καλέσει στο παρελθόν να γίνει εκκαθάριση στο FBI, να εκδιωχθεί οποιοσδήποτε εργαζόμενος αρνείται να υποστηρίξει την ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τσαντ Κρόνιστερ επόμενος επικεφαλής της DEA
Εξάλλου, ο κ. Τραμπ, που θα ορκιστεί και θα αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, ονόμασε τον Τσαντ Κρόνιστερ, σερίφη που υπηρετεί στη Φλόριντα, επόμενο επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης των ναρκωτικών (DEA), με αποστολή ειδικά να «τερματίσει τη διέλευση φαιντανύλης και άλλων ναρκωτικών από τα νότια σύνορά μας».
Η φαιντανύλη, πολύ ισχυρό οπιοειδές, προκαλεί σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές πάνω από 70.000 θανάτους τον χρόνο εξαιτίας υπερβολικής δόσης στις ΗΠΑ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα οι τυφλές επιθέσεις
H γυναίκα μετέφερε πάνω από 800.000 ευρώ σε λογαριασμό που νόμιζε ότι ανήκε στον σταρ
Oυκ ολίγοι έκαναν παραλληλισμούς με τους Ναζί
Δύο εκατομμύρια περισσότεροι σε σχέση με το 2023
Ο Τσάνσλεϊ βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2023
Η Επίσκοπος «έχει προσβληθεί άσχημα από τον ιό woke» σχολίασε ο Μασκ
Την ώρα που κοιμόντουσαν οι πελάτες ξεκίνησε η φονική φωτιά
Ως γνωστόν ο πρόεδρος πίνει πολλά αναψυκτικά κάθε μέρα
Για την δολοφονία του εν διαστάσει συζύγου της το 2004
Οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων Tesla έχουν σχεδόν μειωθεί στο μισό
Χιόνια και ισχυροί άνεμοι από το Τέξας μέχρι τη Φλόριντα
Νεκροί 66 άνθρωποι - Απαγορεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης η μετάδοση πληροφοριών για την πυρκαγιά
Ποια ήταν η μοναδική Ελληνίδα βουλευτής που έδωσε το παρών
Ο ίδιος ωστόσο έδωσε τη δική του απάντηση για όσα έγιναν
Τους απονεμήθηκε χάρη από τον Τραμπ - Τους χαρακτήρισε «ομήρους»
Οι ταινίες του σφράγισαν τον γαλλικό κινηματογράφο των χρόνων του 1970 και του 1980
Άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν - Τρομακτικές σκηνές περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες
Η Σουηδή λάτρευε την Άπω Ανατολή, έτσι αρχικά πήγε στην Κίνα για να μελετήσει τη γλώσσα
Το ουμανιστικό μήνυμα του ποπ σταρ και τα σχόλια των θαυμαστών του
Η χθεσινή ορκωμοσία του, για δεύτερη φορά (και φαρμακερή;), προέδρου των Ηνωμένων των Πολιτειών έμοιαζε (και αυτή) βγαλμένη από την τρίτη σεζόν ενός σατιρικού σίριαλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.