- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισραηλινή όμηρος της Χαμάς: «Ήμουν κλειδωμένη σε κλουβί 60 μέτρα κάτω από τη γη»
Η 22χρονη Μια Σεμ κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι «δεν κούνησε δάχτυλο» για τους αιχμαλώτους
Απελευθερωμένη Ισραηλινή όμηρος περιγράφει τη φρικτή μεταχείριση που αντιμετώπισε από τη Χαμάς - Επιρρίπτει ευθύνες στον ΟΗΕ για την τύχη των αιχμαλώτων.
Τη φρικτή μεταχείριση που αντιμετώπισε από τη Χαμάς εξιστόρησε μια απελευθερωμένη Ισραηλινή όμηρος, κατηγορώντας τον ΟΗΕ ότι «δεν σήκωσε το δάχτυλο» για να απελευθερώσει τους εναπομείναντες αιχμαλώτους.
Η Μια Σεμ, 22χρονη απελευθερωμένη όμηρος της Χαμάς, είπε ότι ήταν κλειδωμένη σε ένα κλουβί ύψους 1.5 μέτρων, 60 μέτρα κάτω από τη γη «χωρίς αέρα και φως» για πέντε ημέρες με πολλές άλλες γυναίκες.
Περιέγραψε προηγουμένως ότι οδηγήθηκε στο κλουβί για δύο ώρες μέσα από τις σήραγγες της Γάζας, με «έναν ένοπλο τρομοκράτη μπροστά και ένοπλους τρομοκράτες πίσω», μετά από 50 ημέρες αιχμαλωσίας.
Απελευθερωμένη όμηρος της Χαμάς περιγράφει τις συνθήκες αιχμαλωσίας της
Μιλώντας έξω από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη, η Γαλλο-Ισραηλινή καλλιτέχνης τατουάζ κάλεσε τον ΟΗΕ να κάνει περισσότερα για την επίλυση της κρίσης ομήρων.
Η κα Σεμ είπε: «Για 50 ημέρες, με κράτησαν μόνη, υπέφερα από έναν αφόρητο πόνο στο χέρι μου χωρίς καμία θεραπεία.
»Ένας τρομοκράτης της Χαμάς κάθισε μπροστά μου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ένα όπλο στραμμένο στο κεφάλι μου.
«Καμία ανθρωπιστική υπηρεσία δεν με είδε ούτε με περιποιήθηκε ακόμη και όταν το χέρι μου χειροτέρευε. Πού ήταν ο Ερυθρός Σταυρός; Πού ήταν ο ΟΗΕ ώστε να ζητήσει πρόσβαση σε εμάς;».
Και συνέχισε: «Αυτή τη στιγμή, 60 μέτρα κάτω από τη γη χωρίς αέρα, χωρίς φως, χωρίς ελπίδα, οι φίλοι μου κρατούνται ακόμα από τέρατα.
«Η καρδιά μου είναι ακόμα μαζί τους, αιχμάλωτη στη Γάζα. Στέκομαι εδώ και απαιτώ να τους φέρετε όλους στο σπίτι τώρα!».
«Ο ΟΗΕ δεν σήκωσε δάχτυλο για να απελευθερώσει τους ομήρους»
«Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και ο ΟΗΕ δεν σήκωσε το δάχτυλο για να απελευθερώσει τους ομήρους», πρόσθεσε.
Είπε: «Η πλήρης ηθική αποτυχία του ΟΗΕ είναι ασυγχώρητη.
«Είναι ασυγχώρητο ότι ενώ η Μία ήταν κλεισμένη σε ένα κλουβί μαζί με άλλες γυναίκες, κανένα από τα όργανα του ΟΗΕ δεν βρήκε την αξιοπρέπεια να καταδικάσει τη Χαμάς και να απαιτήσει την απελευθέρωση των ομήρων».
Η κ. Σεμ μίλησε για την εμπειρία της να κρατείται στο κλουβί ύψους 1,5 μέτρων καθώς μίλησε έξω από το ισραηλινό προξενείο στη Νέα Υόρκη τον περασμένο μήνα.
Αναφερόμενη στη στιγμή που την έκλεισαν, είπε: «Εκεί συνάντησα πέντε νεαρές γυναίκες, η καθεμία με τη δική της φρικτή ιστορία απαγωγής.
«Περάσαμε πέντε μέρες σε αυτό το σκοτεινό κλουβί, με δύο ένοπλους φρουρούς να αλλάζουν βάρδιες κάθε 12 ώρες».
Συγκλονιστικά πλάνα έδειξαν την κυρία Σεμ να περιβάλλεται από έναν όχλο που ούρλιαζε καθώς την έβγαζαν από ένα αυτοκίνητο και την παρέδιδαν στους πράκτορες του Ερυθρού Σταυρού στις 30 Νοεμβρίου πέρυσι.
Στις 54 ημέρες που κρατήθηκε στη Γάζα, αναγκάστηκε να κινηματογραφήσει ένα προπαγανδιστικό βίντεο που την έδειχνε να λαμβάνει θεραπεία για τα τραύματα που υπέστη κατά την απαγωγή της από το Φεστιβάλ Nova.
Κατά την άφιξή της στη Γάζα, η κα Σεμ μεταφέρθηκε σε ένα κτίριο όπου χειρουργήθηκε το χέρι της. Τα μέλη της οικογένειάς της ισχυρίστηκαν ότι η επέμβαση είχε γίνει από κτηνίατρο.
«Δεν υπήρχε αναισθησία, τίποτα... Πνιγόμουν από τον πόνο και [το άτομο που έκανε την επέμβαση] με κοιτάζει και μου λέει, «Σταμάτα! Ή θα σε στείλω στα τούνελ», είπε σε προηγούμενη συνέντευξή της.
Περίπου 240 όμηροι συνελήφθησαν από το νότιο Ισραήλ στη Γάζα όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου.
Περισσότεροι από 1.200 σκοτώθηκαν επίσης στην επίθεση, καθώς ένοπλοι χτύπησαν οικιστικά κιμπούτς και το μουσικό φεστιβάλ Nova κοντά στο Ρέιμ.
Η Χαμάς απελευθέρωσε περισσότερους από 100 ομήρους κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου του περασμένου έτους.
Ωστόσο, τώρα περισσότερο από ένα χρόνο μετά, περισσότεροι από 90 παραμένουν αγνοούμενοι.
Πιστεύεται ότι υπάρχουν περισσότεροι από 60 όμηροι ζωντανοί και τα πτώματα άλλων 35 που κρατούνται από τη Χαμάς.
(Με πληροφορίες της Daily Mail)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.