Κοσμος

Η συγκλονιστική περιγραφή μιας γαλλο-ισραηλινής για τις 55 μέρες ομηρίας από τη Χαμάς

Η Χαμάς είχε δημοσιεύσει βίντεο με την κοπέλα στις 21 Οκτωβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χαμάς: Η συγκλονιστική περιγραφή μιας γαλλο-ισραηλινής για τις 55 μέρες ομηρίας
© Screenshot/Channel 13

Χαμάς: Η περιγραφή μιας γαλλο-ισραηλινής για τις 55 μέρες ομηρίας

Η Μία Σεμ ήταν μεταξύ των εκατοντάδων νέων που πήγαν στο φεστιβάλ μουσικής όταν η Χαμάς επιτέθηκε και την πήρε ως όμηρο κατά την διάρκεια της εισβολής επί ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου. Η tattoo artist έγινε μια από τις πιο γνωστές αιχμαλώτους όταν η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο τις πρώτες ημέρες της σύγκρουσης που την έδειχνε να αναρρώνει από χειρουργική επέμβαση.

Για μέρες, ήταν αναγκασμένη να μοιράζεται ένα δωμάτιο με τον απαγωγέα της - δεν λάμβανε παυσίπονα για τον τραυματισμό και έπρεπε να αντικαθιστά μόνη της τους επιδέσμους. Η περιγραφή της Σεμ, η οποία μίλησε για τις 55 ημέρες αιχμαλωσίας της σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς και για ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Yediot Ahronot επαναλαμβάνει τις εμπειρίες όλων σχεδόν των ομήρων.

Κατά την άφιξή της στη Γάζα, η Σεμ που ήταν τραυματισμένη μπήκε σε ένα κτίριο όπου κάποιος χειρούργησε το χέρι της. Τα μέλη της οικογένειάς της ισχυρίστηκαν ότι χειρούργθηκε από κτηνίατρο. «Δεν υπήρχε αναισθησία, ούτε τίποτα... Πνίγηκα από τον πόνο, και [το άτομο που έκανε την επέμβαση] με κοιτάζει και μου λέει: "Σταμάτα!". Αλλιώς θα σε στείλω στις σήραγγες'».

Freed Israeli hostage Mia Schem speaks about captivity • FRANCE 24 English
Freed Israeli hostage Mia Schem speaks about captivity • FRANCE 24 English

Η γυναίκα περιέγραψε ότι κρατούνταν στο σπίτι μιας οικογένειας στη Γάζα σε ένα δωμάτιο με τον απαγωγέα της και με τη σύζυγο και τα παιδιά του στο διπλανό δωμάτιο. Η ίδια εκτιμά ότι η παρουσία της οικογένειας ήταν μόνος λόγος που «δεν βιάστηκε». «Υπήρχε ο φόβος του βιασμού, υπήρχε ο φόβος του θανάτου ... Ήμουν φοβισμένη», είπε, προσθέτοντας ότι η παρουσία της συζύγου του στο σπίτι της έδωσε κάποια καθησυχαστικότητα - παρόλο που η γυναίκα της συμπεριφερόταν εχθρικά. Η Σεμ δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι ορισμένες ημέρες, η σύζυγος του απαγωγέα της «έφερνε φαγητό μόνο σε εκείνον», χωρίς να φέρνει φαγητό για την ίδια. Ο μόνος χρόνος που περνούσε μόνη της ήταν στο μπάνιο, όπου περιστασιακά έβγαζε τα δάχτυλά της με τα τατουάζ έξω από το παράθυρο με την ελπίδα να την αναγνωρίσουν, ανέφερε στην Yediot Ahronot.

Το βίντεο της Χαμάς

Η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση δημοσιοποίησε στις 18 Οκτωβρίου ένα βίντεο της κοπέλας στο οποίο ζητάει να την βοηθήσουν και την εικόνα της έχει δει ολόκληρος ο πλανήτης. Στο βίντεο που εμφανίζεται ως όμηρος αναφέρει: «Με λένε Μία, είμαι 21 ετών από το Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Γύρισα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στο Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με πήγαν στο νοσοκομείο εδώ. Με φρόντιζαν, μου παρείχαν φάρμακα. Ζητώ απλώς να με γυρίσετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, βγάλτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό».

Hamas releases chilling footage of hurt Israeli hostage | Israel-Hamas War

 Με πληροφορίες από New York Times, Times of Israel

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ