Κοσμος

Γιατί δεν έχει απελευθερωθεί ακόμη από τη Χαμάς ο μικρότερος όμηρος

O 10 μηνών Kfir απήχθη μαζί με τη μητέρα και τον αδελφό του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kfir Bibas: Ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς
Kfir Bibas: Ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς © Youtube

Kfir Bibas: Μόλις 10 μηνών ο μικρότερος όμηρος της Χαμάς - Γιατί δεν έχει απελευθερωθεί

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι η Χαμάς εμποδίζει την απελευθέρωση του μικρότερου ομήρου, του μόλις 10 μηνών Kfir Bibas. Μάλιστα, εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων υποστηρίζει ότι το βρέφος  παραδόθηκε σε άλλη «παλαιστινιακή ομάδα» στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς.

Σύμφωνα με την Telegraph, η πόλη αναμένεται να γίνει στόχος της επόμενης επίθεσης του Ισραήλ και εκτιμάται ότι το βρέφος θα «χρησιμοποιηθεί» στις διαπραγματεύσεις για εκ νέου παράταση της κατάπαυσης πυρός

Ο Kfir και ο 4χρονος αδελφός του Ariel, τα δύο «παιδιά με τα κόκκινα μαλλιά» είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου. Πιστεύεται ότι κρατούνται μαζί με τους γονείς τους, Yarden και Shiri. Η εικόνα της τρομοκρατημένης μητέρας να κρατά σφιχτά τα δύο παιδιά, τα οποία έχουν και τα δύο χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά, είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες από τις επιθέσεις.

Τη Δευτέρα, η θεία τους, Noah Abrahams, είπε ότι όσα υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός για την τύχη τους, ισοδυναμεί με «περισσότερα ψυχολογικά βασανιστήρια. Βιώνουμε στιγμές μεγάλης αβεβαιότητας. Η συνειδητοποίηση ότι δεν θα τους πάρουμε την αγκαλιά που επιθυμούσαμε μας αφήνει άφωνους». Ο Avichay Adraee, εκπρόσωπος των αραβικών μέσων ενημέρωσης για το IDF, δήλωσε: «Παιδιά και μωρά κάτω του ενός έτους που δεν έχουν δει το φως της για περισσότερες από 50 ημέρες κρατούνται αιχμάλωτα από τη Χαμάς». 

Με πληροφορίες από Telegraph

Διαβάστε περισσότερα για την κατάσταση στη Γάζα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ