Κοσμος

Η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες - Η ανακοίνωση του Κατάρ

Πόσοι όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες - Η ανακοίνωση του Κατάρ
Η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες - Η ανακοίνωση του Κατάρ © MOHAMMED SABER/ EPA

Ισραήλ: Η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ημέρες - Πόσα άτομα αναμένεται να απελευθερωθούν σήμερα

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε σήμερ (27.11) πως η εκεχειρία στη Γάζα παρατείνεται για δύο ακόμη ημέρες.

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε για την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για επιπλέον δύο ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας», έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Από την πλευρά της η Χαμάς ανέφερε σήμερα πως συμφώνησε με το Κατάρ και την Αίγυπτο για μια διήμερη παράταση της εκεχειρίας με το Ισραήλ, υπό τους ίδιους όρους με την προηγούμενη τετραήμερη κατάπαυση του πυρός.

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε με τους αδελφούς στο Κατάρ και την Αίγυπτο για την παράταση της προσωρινής ανθρωπιστικής εκεχειρίας κατά δύο ακόμη ημέρες, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με την προηγούμενη εκεχειρία», ανέφερε ένας αξιωματούχος της Χαμάς σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters.

Ισραήλ: Γιατί καθυστερεί η απελευθέρωση των ομήρων

Έπειτα από ώρες αβεβαιότητας και διαπραγματεύσεων της τελευταίας στιγμής, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των ομήρων που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς απόψε.

Η απελευθέρωση είχε καθυστερήσει νωρίτερα, όταν ο κατάλογος, ο οποίος αρχικά περιλάμβανε παιδιά, μητέρες και αρκετούς ηλικιωμένους, φαίνεται ότι είχε αλλάξει για να εξαιρεθούν οι μητέρες.

Ο τελικός κατάλογος φέρεται να περιλαμβάνει δύο μητέρες και εννέα παιδιά. Δεν είναι σαφές αν περιλαμβάνονται και ηλικιωμένοι. 
Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι οι οικογένειες των ομήρων που απελευθερώνονται σήμερα από τη Χαμάς, έχουν ειδοποιηθεί σχετικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ