- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλημμύρες στη Βαρκελώνη: Εικόνες χάους στο αεροδρόμιο και στους δρόμους
«Μην ταξιδεύετε» - Οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους για να σωθούν
Πλημμύρες στη Βαρκελώνη: Εικόνες χάους στο αεροδρόμιο και στους δρόμους - Οδηγοί προσπαθούν να φτάσουν στα σπίτια τους για να σωθούν
Οι φονικές καταιγίδες που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες στην ανατολική Ισπανία την περασμένη εβδομάδα πλήττουν τώρα την περιοχή της Βαρκελώνη με τις αρχές να έχουν σημάνει κόκκινο συναγερμό για «ακραίο κίνδυνο» λόγω καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.
Την ίδια ώρα οι ομάδες έρευνας συνεχίζουν να αναζητούν πτώματα στις πλημμυρισμένες περιοχές. Οι δρόμοι της Βαρκελώνης έχουν αποκλειστεί από κατολισθήσεις και μεγάλους όγκους νερού, με τους οδηγούς να προσπαθούν να ελιχθούν μέσα από μισοβυθισμένους δρόμους, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να φτάσουν στα σπίτια τους για να σωθούν.
Saltan las alertas móviles por lluvias torrenciales en las comarcas del interior de Barcelona como el Maresme, el Vallès Occidental y Oriental, Baix Llobregat, el Garraf y el Barcelonès
— Noticias CMM (@CMM_noticias) November 4, 2024
Se ha suspendido la circulación de trenes en Cataluña y desviado vuelos en el El Prat pic.twitter.com/earBtUo36Z
Κήρυξη κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης ζητεί ο Φέιχο
Την κήρυξη κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης ζήτησε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό κάλεσε για κήρυξη κατάστασης εθνικής έκτακτης ανάγκης, καταδικάζοντας τις «εκφράσεις βίας» χθες Κυριακή στην περιοχή Παϊπόρτα, εναντίον του βασιλιά Φελίπε, της βασίλισσας Λετίθια, του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ και του επικεφαλής των τοπικών αρχών στην περιφέρεια Βαλένθια Κάρλος Μαθόν.
Όπως σημείωσε ο Φέιχο οι εκφράσεις βίας δεν τον εκπροσωπούν και τις έχει απορρίψει, «ανεξάρτητα από το σε ποιον απευθύνονται». Σε συνέντευξη Τύπου για τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Ισπανία, επισήμανε ότι δεν έχει σημασία εάν πρόκειται για το Λαϊκό Κόμμα ή το Σοσιαλιστικό Κόμμα, «σημασία έχει ο ισπανικός λαός και οι συμπατριώτες μας στη Βαλένθια. Δεν θα επικρίνω την κυβέρνηση, αλλά αν αυτό δεν είναι εθνική έκτακτη ανάγκη, τι είναι;».
Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στη Βαλένθια
Την ίδια ώρα, στη Βαλένθια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων ενώ η περιοχή βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό για νέα καιρικά φαινόμενα. Οι νεκροί από τις πλημμύρες έφθασαν τους 217 χθες, Κυριακή, σχεδόν όλοι από αυτούς στην περιφέρεια της Βαλένθια και περισσότεροι από 60 στο προάστιο Παϊπόρτα.
Καθυστερήσεις και μαζικές ακυρώσεις πτήσεων στη Βαρκελώνη
Νωρίς το πρωί σφοδρή βροχόπτωση έπληξε τη Βαρκελώνη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να υπάρχουν προβλήματα στις πτήσεις ενώ διακόπηκε και η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.
ha parado la lluvia y ha vuelto la electricidad, situación en Gavà Barcelona 11am pic.twitter.com/fmvlHOENxS
— y (@taleofyone) November 4, 2024
Η διαχειρίστρια εταιρεία των ισπανικών αεροδρομίων Aena ανακοίνωσε σήμερα ότι 50 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης El Prat ακυρώθηκαν ή θα αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις.
Aemet a explicado que el aeropuerto de Barcelona- El Prat ha acumulado 150litros por metro cuadrado en 4h este lunes pic.twitter.com/fmy9xJ2o9d
— 🌑 (@DaniFraLa) November 4, 2024
Η διαχειρίστρια εταιρεία εξέτρεψε σε εναλλακτικά αεροδρόμια 17 πτήσεις που επρόκειτο σήμερα το πρωί να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο El Prat, όπως ανέφερε στον λογαριασμό της στο Χ.
«Μην ταξιδεύετε»
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε έγραψε στον λογαριασμό του στο Χ ότι η λειτουργία των προαστιακών τρένων της Καταλωνίας ανεστάλη.
Σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας προειδοποίησε για «συνεχείς και καταρρακτώδεις» βροχές σε δύο περιοχές, λέγοντας ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια και να μείνουν μακριά από ρυάκια και χαράδρες.
«Μην ταξιδεύετε εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο», είπε η ειδοποίηση στους κατοίκους των περιοχών.
⚠️ AVISO ROJO | Litoral de Barcelona.
— AEMET (@AEMET_Esp) November 4, 2024
Peligro extremo por lluvias torrenciales: un chubasco muy intenso ha dejado81 l/m² en el aeropuerto de El Prat.
En el Baix Llobregat pueden acumularse más de 180 l/m² en 24 horas ¡Mucha precaución! ¡No viaje si no es estrictamente necesario! pic.twitter.com/FdDSzOkcwJ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οποιοδήποτε πλοίο εισέρχεται σε αυτή τη νέα ζώνη θα τίθεται σε λίστα κυρώσεων»
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
«Ελπίζουμε ειλικρινά να καταλήξουμε σε συμφωνίες με τους Αμερικανούς εταίρους μας» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση
Τι μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ
«Δεν τις αναγνώρισε η μητέρα τους όταν τις είδε», λέει ο ξάδελφός τους
Εντείνονται οι προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου - Τριήμερη εκεχειρία
Στο 41% η AfD στις δημοσκοπήσεις - Πίεση στον καγκελάριο Μερτς και φόβοι για επεισόδια
Ανησυχίες στη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου για έλλειψη ετοιμότητας και άνοδο δυνάμεων φιλικών προς τη Μόσχα
Η Σάρα Χαλίφα και οι συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε θάνατο διά απαγχονισμού
Οι Αμερικανοί απεσταλμένοι συναντήθηκαν με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο
Το AfD έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε πολλά κρατίδια της Γερμανικής Ομοσπονδίας αλλά και σε εθνικό επίπεδο, διεκδικώντας να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ατμομηχανής της Ευρώπης
Για τις δηλώσεις του περί γενοκτονίας στη Γάζα
Όσα είπε η 40χρονη στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή της
10 μέρες μετά τις πλημμύρες
Πρόταση της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς
Διπλωματικός μαραθώνιος των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου εν μέσω νέων επιθέσεων
Ο Τζιμ Θόρντον τέθηκε αρχικά σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία επιβάτιδας για συνομιλία σε διαδικτυακό chatroom
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.