- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ισραήλ απαγόρευσε την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους στη χώρα
Σκανδαλώδη χαρακτήρισε την απόφαση η UNRWA
Το Ισραήλ κατηγορεί ορισμένους εργαζόμενους της UNRWA ότι συμμετείχαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου
Το κοινοβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη δραστηριότητα της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη χώρα, παρά τις αντιρρήσεις των ΗΠΑ και των Ηνωμένων Εθνών.
Live update: Knesset passes 2nd bill aimed at curtailing UNRWA activities in West Bank and Gaza https://t.co/eVShT7LC5p
— ToI ALERTS (@TOIAlerts) October 28, 2024
Νετανιάχου: Οι εργαζόμενοι στην UNRWA πρέπει να λογοδοτήσουν
Το κείμενο εγκρίθηκε με 92 ψήφους υπέρ και 10 κατά στην 120μελή Κνεσέτ. Το Ισραήλ εδώ και καιρό κατηγορούσε ορισμένους εργαζόμενους στην UNRWA ότι συμμετείχαν στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι οι εργαζόμενοι στην UNRWA πρέπει να λογοδοτήσουν για τις «τρομοκρατικές δραστηριότητές» τους, όπως τις αποκάλεσε. Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Νετανιάχου πρόσθεσε επίσης ότι η συνεχής ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να παραμείνει διαθέσιμη στη Γάζα «τώρα και στο μέλλον».
Σε μια πρώτη αντίδραση, η UNRWA χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την απόφαση που έλαβε η Κνεσέτ. «Είναι σκανδαλώδες που μια χώρα μέλος των Ηνωμένων Εθνών επιδιώκει να διαλύσει μια υπηρεσία του ΟΗΕ η οποία αποδεικνύεται ότι είναι ο σημαντικότερος χορηγός ανθρωπιστικών υπηρεσιών στη Γάζα» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής, Τζουλιέτ Τούμα.
Ο σύμβουλος για θέματα μέσων ενημέρωσης της UNRWA Αντνάν Άμπου Χάσνα είπε ότι η απόφαση του Ισραήλ για απαγόρευση της λειτουργίας της υπηρεσίας στο έδαφός του θα σημάνει την κατάρρευση της ανθρωπιστικής διαδικασίας στο σύνολό της. Ο Χάσνα χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την απόφαση, σε δηλώσεις του προς το τηλεοπτικό κανάλι Al Jazeera Mubasher TV του Κατάρ.
Η απαγόρευση της δραστηριότητας της UNRWA στο Ισραήλ «δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο» σχολίασε στην πλατφόρμα Χ ο επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, Φιλίπ Λαζαρινί, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Κνεσέτ.
Ο Λαζαρινί κατήγγειλε το «τελευταίο επεισόδιο» μιας συνεχιζόμενης «εκστρατείας δυσφήμισης» της υπηρεσίας του ΟΗΕ που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Επισήμανε ότι η απαγόρευσή της «θα επιδεινώσει τα δεινά των Παλαιστινίων» στον θύλακα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς εδώ και έναν χρόνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ
Πιέσεις στην κυβέρνηση Σάντσεθ
Έκλεισε η δικαστική διαμάχη με τη Λόρεν Πισιότα - Άγνωστοι παραμένουν οι όροι της συμφωνίας
O ίδιος δεν θυμάται τίποτα
Ο κυβερνήτης παρενέβη την τελευταία στιγμή
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιρλανδός τραγουδούσε σε παμπ του Δουβλίνου
Συναγερμός στη Βαρσοβία μετά τη συντριβή πυραύλου Kh-101 – Καταδίκη από Μακρόν και Φον ντερ Λάιεν
Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματισμοί
Η χώρα είναι αντιμέτωπη με την χειρότερη επιδημία της θανατηφόρας ασθένειας στην ιστορία της
Οι φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
"Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή"
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Για τις πράξεις του ο Χάντι Μάταρ αντιμετωπίζει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης
Εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με την ελπίδα να βρουν επιζώντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.