- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σύμμαχοι του Τραμπ δαπανούν εκατομμύρια για να δυσκολέψουν την ψηφοφορία σε πολιτείες-κλειδιά
Ετοιμάζουν αγωγές για να αμφισβητήσουν τις εκλογές αν χάσει
Αμερικανικές εκλογές: Σύμμαχοι του Ντόναλντ Τραμπ δαπανούν εκατομμύρια για να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους από τις κάλπες σε πολιτείες-κλειδιά
Επιδραστικές δεξιές νομικές ομάδες με δεσμούς με τον Ντόναλντ Τραμπ και τους συμμάχους του έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια από συντηρητικά ιδρύματα και έχουν καταθέσει πολλαπλές αγωγές αμφισβήτησης των κανόνων ψηφοφορίας σε πολιτείες που βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, οι οποίες ήδη σπέρνουν δυσπιστία στις εκλογικές διαδικασίες και προωθούν επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας, προειδοποιούν οι παρατηρητές εκλογών.
Προειδοποιούν επίσης ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ ηττηθεί από την Κάμαλα Χάρις, οι ομάδες αυτές φαίνεται να θέτουν τις βάσεις για μια συντονισμένη αμφισβήτηση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Η America First Legal και το Νομικό Ίδρυμα Δημοσίου Ενδιαφέροντος αποκόμισαν από κοινού περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια από το Bradley Impact Fund με έδρα το Ουισκόνσιν και τη μητρική του εταιρεία, το Lynde and Harry Bradley Foundation, από το 2017 έως το 2022, σύμφωνα με οικονομική ανάλυση του Center for Media and Democracy.
ΗΠΑ: Προεξοφλείται αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος αν ηττηθεί ο Τραμπ
Οι αγωγές που κατατέθηκαν από τις ομάδες, οι οποίες επικαλύπτονται με ορισμένες αγωγές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, επικεντρώνονται εν μέρει σε συνωμοσιολογικές κατηγορίες περί ψήφου μη πολιτών και διογκωμένους καταλόγους ψηφοφόρων, ενώ προεξοφλούν περισσότερες αγωγές από τον Τραμπ εάν αποτύχει η προεδρική του υποψηφιότητα, σε μια επανάληψη των ισχυρισμών του για άρνηση του αποτελέσματος των εκλογών του 2020, λένε οι παρατηρητές.
«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αγωγές που ασκούν αυτές οι δεξιές ομάδες εναντίον της ακεραιότητας των εκλογικών καταλόγων, των μεθόδων ψηφοφορίας και του τρόπου καταμέτρησης των ψηφοδελτίων είναι μια προσπάθεια να δυσκολέψουν την ψηφοφορία, να στερήσουν το δικαίωμα ψήφου και να εκφοβίσουν τους νόμιμους ψηφοφόρους και να δημιουργήσουν σύγχυση», δήλωσε ο Λάρι Νομπλ, πρώην γενικός σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής.
Ο Νομπλ πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, φαίνεται επίσης να θέτουν τις βάσεις για να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα των εκλογών μετά τις 5 Νοεμβρίου, εάν ο Τραμπ χάσει».
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.