- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Γιατί εξόργισε τους Αμερικανούς Ιαπωνικής καταγωγής
Ο πρώην πρόεδρος επιμένει στην υπεράσπιση της 6ης Ιανουαρίου
Τραμπ: Γιατί εξόργισε τους Αμερικανούς Ιαπωνικής καταγωγής
Ηγέτες και υποστηρικτές των πολιτικών δικαιωμάτων των Ιάπωνων Αμερικανών επέκρινε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή συνέκρινε τους ταραξίες που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 με εκείνους που κρατούνταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εμφανίστηκε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στην εκπομπή «The Dan Bongino Show», διερωτήθηκε γιατί όσοι διώκονται για τις πράξεις τους κατά τη διάρκεια των ταραχών της 6ης Ιανουαρίου εξακολουθούν να κρατούνται, αφού μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον Ιούνιο διαπίστωσε ότι ένας νόμος περί παρεμπόδισης που χρησιμοποιήθηκε για την απαγγελία κατηγοριών σε δεκάδες ταραξίες εφαρμόστηκε εσφαλμένα.
«Γιατί εξακολουθούν να κρατούνται; Κανείς δεν έχει αντιμετωπιστεί ποτέ έτσι», δήλωσε ο Τραμπ στον παρουσιαστή Νταν Μπονγκίνο. «Ίσως οι Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ειλικρινά. Αλλά, ξέρετε, και αυτοί κρατούνταν».
Περίπου 120.000 Ιάπωνες Αμερικανοί φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αφού ο τότε πρόεδρος Φραγκλίνος Δ. Ρούσβελτ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν την αποκάλεσε «μία από τις πιο ντροπιαστικές περιόδους της αμερικανικής ιστορίας».
Η Ann Burroughs, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Εθνικού Μουσείου Ιαπωνίας - Αμερικής, χαρακτήρισε τη σύγκριση του Trump «κατάφωρα ανακριβή και λανθασμένη».
«Πρόκειται για μια κατάφωρα ανακριβή και λανθασμένη ιστορική αναλογία», ανέφερε η Burroughs σε δήλωσή της. «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ της μεταχείρισης που έτυχαν οι ταραξίες της 6ης Ιανουαρίου και των Αμερικανών της Ιαπωνίας, στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε η δέουσα διαδικασία όταν απομακρύνθηκαν βίαια από τα σπίτια τους, τους εκποιήθηκαν συστηματικά και φυλακίστηκαν για όλη τη διάρκεια του πολέμου».
«Τώρα περισσότερο από ποτέ, τα διδάγματα από τον εγκλεισμό των Ιάπωνων Αμερικανών δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν, να αγνοηθούν, να ελαχιστοποιηθούν ή να διαγραφούν», πρόσθεσε.
Η Σάρον Γιαμάτο, κόρη πρώην ιαπωνοαμερικανών που είχαν φυλακιστεί, δήλωσε στο Associated Press ότι η σύγκριση ήταν «φρικτή». «Οι Ιάπωνες Αμερικανοί δεν συγκρίνονται και δεν πρέπει να συγκρίνονται με εξεγερμένους που διέπραξαν μεγάλα εγκλήματα και στα οποία άνθρωποι τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν», δήλωσε η Γιαμάτο. «Και νομίζω ότι είναι τόσο φρικτό να προσπαθεί κανείς να κάνει αυτή τη σύγκριση ή να ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των δύο».
Πηγή: The Hill
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.