- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λευκός Οίκος σε Ιράν: Μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ θα έχει σοβαρές συνέπειες
Η προειδοποίηση προς την Τεχεράνη - «Παρακολουθούμε στενά τις ιρανικές απειλές»
Ντόναλντ Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος για το ενδεχόμενο το Ιράν να αποπειραθεί να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14.10) ότι οι ΗΠΑ έχουν ιχνηλατήσει και παρακολουθούν στενά ιρανικές απειλές κατά του πρώην πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ εδώ και χρόνια και έχουν προειδοποιήσει για «σοβαρές συνέπειες» στην περίπτωση, που η Τεχεράνη επιτεθεί σε οποιονδήποτε Αμερικανό πολίτη.
«Το θεωρούμε ένα ζήτημα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας ύψιστης προτεραιότητας και καταδικάζουμε δυναμικά το Ιράν γι’ αυτές τις θρασύτατες απειλές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Σον Σαβετ, σχετικά με το ζήτημα του Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση, που το Ιράν επιτεθεί σε οποιονδήποτε από τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που εξακολουθούν να υπηρετούν τις ΗΠΑ ή όσους έχουν προηγούμενη θητεία, το Ιράν θα βρεθεί αντιμέτωπο με σοβαρές συνέπειες».
Ο Τραμπ δεσμεύεται να προσλάβει 10.000 συνοριοφύλακες εφόσον εκλεγεί πρόεδρος
Πλαισιωμένος από συνδικαλιστές της Συνοριοφυλακής, οι οποίοι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Τραμπ ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος είπε πως θα διασφαλίσει ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε «να προσλάβουμε και να διατηρήσουμε τους συνοριοφύλακες που χρειαζόμαστε».
Η παράτυπη μετανάστευση αποτελεί ένα από τα φλέγοντα ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας και, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ θεωρείται από την πλειονότητα των ψηφοφόρων ως ο καταλληλότερος για να την αντιμετωπίσει.
Ο Τραμπ τάχθηκε νωρίτερα φέτος κατά ενός δικομματικού νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, που θα εξασφάλιζε χρηματοδότηση για την πρόσληψη 1.500 συνοριοφυλάκων και τελωνειακών, καθώς και επιπλέον 1.600 υπαλλήλων σε υπηρεσίες που εξετάζουν τη υποθέσεις χορήγησης ασύλου.
Επί του παρόντος, υπάρχουν μόλις 20.000 συνοριοφύλακες στις ΗΠΑ.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, καθώς και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέκριναν τον Τραμπ για τον ρόλο του στην προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να μην εγκριθεί το νομοσχέδιο, κατηγορώντας τον ότι το σαμποτάρισε για πολιτικό όφελος.
Περίπου 7 εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.
Η Χάρις υποσχέθηκε ότι το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μέτρα για να επιδιορθώσει το προβληματικό σύστημα διαχείρισης του μεταναστευτικού, κατηγορώντας τον Τραμπ ότι έριξε λάδι στη «φωτιά του φόβου και του διχασμού» με τους ισχυρισμούς του σχετικά με τον αντίκτυπο των μεταναστών στην καθημερινότητα των Αμερικανών. Τάχθηκε επίσης υπέρ αυστηρότερων περιορισμών σε ό,τι αφορά τη χορήγηση ασύλου και υποσχέθηκε να αναδείξει σε «ύψιστη προτεραιότητα» το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης εισόδου φαιντανύλης (συνθετικού οπιοειδούς το οποίο έχει προκαλέσει χιλιάδες θανάτους) στη χώρα.
Την Παρασκευή, ο Τραμπ ζήτησε την επιβολή θανατική ποινής σε «οποιονδήποτε παράτυπο μετανάστη» σκοτώσει αμερικανό πολίτη. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει εντείνει την αντιμεταναστευτική ρητορική του. Τον προηγούμενο μήνα, αναφερόμενος στους μετανάστες που διαπράττουν βίαια εγκλήματα στις ΗΠΑ, έκανε λόγο για «τέρατα», «ψυχρούς δολοφόνους» και «κτήνη».
Μελέτες έδειξαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνηγορούν στον ισχυρισμό ότι οι παράτυποι μετανάστες διαπράττουν εγκλήματα σε υψηλότερο ποσοστό από τους κατοίκους των ΗΠΑ, και οι επικριτές του Τραμπ λένε ότι η ρητορική του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα ενισχύει την ξενοφοβία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραγδαία αύξηση, με τα περισσότερα θύματα να δολοφονούνται μέσα στο σπίτι τους
Καθησυχαστική η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την είδηση για την ύποπτη νόσηση αεροσυνοδού
Παγκόσμια κινητοποίηση για τον εντοπισμό επιβατών του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius
Η απίστευτη απάτη του Φλοράν Μοντακλέρ - Με ψεύτικα πανεπιστήμια και «θύμα» μέχρι και τον Νόαμ Τσόμσκι
Σημαντική κάμψη της εμπιστοσύνης προς την Ουάσινγκτον δείχνουν τα στοιχεία του Ιδρύματος Μπέρτελσμαν
Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου αναζωπυρώνει μνήμες πανδημίας Covid-19 και προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους
Πώς θα επαναπατριστούν οι επιβάτες των 23 χωρών
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Ο αποκλεισμός που γύρισε μπούμερανγκ στις ΗΠΑ
Το σχέδιο 14 σημείων και οι προειδοποιήσεις Τραμπ
Το έγγραφο παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του
Συναγερμός στην Αργεντινή για αύξηση των κρουσμάτων
Διαδηλώτριες κατήγγειλαν τη συμμετοχή της Ρωσίας, με ένταση έξω από τα περίπτερα Ρωσίας και Ισραήλ
Η αγωγή υποστηρίζει ότι η εφημερίδα επιδίωκε αύξηση της παρουσίας γυναικών και μη λευκών στελεχών
Επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού - Πρώτο πλήγμα μετά την εκεχειρία του Απριλίου
Oι αρχές εξετάζουν αν το γεύμα με πολλά λιπαρά της προκάλεσε «brain fog»
Σο στόχαστρο τζιχαντιστές, καρτέλ ναρκωτικών και Antifa
Οι αμερικανικές δυνάμεις αχρήστευσαν το πηδάλιο του δεξαμενόπλοιου
Το MV Hondius αναμένεται να φτάσει το Σάββατο στις Κανάριες Νήσους
Έναν χρόνο μετά, Παρίσι και Βερολίνο παραμένουν σε πολιτική απόσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.