- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
New York Times: Η Χαμάς καθυστέρησε έναν χρόνο την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Ήθελε να πείσει Ιράν και Χεζμπολάχ να συμμετάσχουν
Οι New York Times δήλωσαν ότι η Χαμάς προσπάθησε να αποφύγει μεγάλες συγκρούσεις με το Ισραήλ τα δύο χρόνια πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Η Χαμάς αρχικά σχεδίαζε να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας διασυνοριακή επίθεση στο Ισραήλ το φθινόπωρο του 2022, αλλά ανέβαλε την εισβολή μέχρι τις 7 Οκτωβρίου του 2023, σε μια προσπάθεια να πείσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να συμμετάσχουν στην επίθεση, σύμφωνα με δημοσιεύμα των New York Times, που επικαλείται πρακτικά από μυστικές συναντήσεις της Χαμάς που αποκάλυψαν ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα.
Για να πείσουν τη Χεζμπολάχ, οι ηγέτες της Χαμάς επικαλέστηκαν την «εσωτερική κατάσταση» που επικρατούσε στο Ισραήλ - η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα φαίνεται να αφορούσε την εσωτερική πολιτική αναταραχή εντός του Ισραήλ για την ώθηση από την κυβέρνηση μιας μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος της χώρας - ως κύριο λόγο που «ήταν αναγκασμένοι να προχωρήσουν προς μια στρατηγική μάχη».
Σύμφωνα με τους NYT, παρόλο που αισθάνθηκε ότι είχε την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και του Ιράν, η Χαμάς κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ίσως χρειαστεί να εξαπολύσει την επίθεση μόνη της προτού το Ισραήλ αναπτύξει ένα νέο σύστημα αεράμυνας.
Η τρομοκρατική οργάνωση φέρεται επίσης να υποκινήθηκε εν μέρει από την επιθυμία της να διαταράξει την υπό τις ΗΠΑ πρωτοβουλία για εγκαθίδρυση σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας.
Η αμερικανική εφημερίδα προσθέτει ότι οι ηγέτες της Χαμάς προσπάθησαν να αποφύγουν μεγάλες συγκρούσεις με το Ισραήλ τα δύο χρόνια πριν από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 για να «κρατήσουν τον εχθρό να πιστεύει ότι η Χαμάς στη Γάζα επιθυμεί ηρεμία».
Οι NYT αναφέρουν επίσης ότι οι ηγέτες της Χαμάς στη Γάζα είχαν ενημερώσει τον τότε αρχηγό τους Ισμαήλ Χανίγιε για «το μεγάλο σχέδιο» - το κωδικό όνομα της Χαμάς της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.