- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ισραήλ: Νέο χτύπημα εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, UNIFIL
Τραυματίστηκαν κυανόκρανοι από τη Σρι-Λάνκα
Το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών «καταδικάζει έντονα τα σκόπιμα και συστηματικά πυρά του Ισραήλ εναντίον της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL)»
Το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου κατήγγειλε σήμερα νέα χτυπήματα από το Ισραήλ εναντίον θέσης κυανοκράνων από τη Σρι Λάνκα στον νότιο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη διπλωματική κατακραυγή που προκλήθηκε από τον τραυματισμό από παρόμοια πυρά δύο Ινδονήσιων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το λιβανικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι «καταδικάζει έντονα τα σκόπιμα και συστηματικά πυρά του Ισραήλ εναντίον της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL), τα τελευταία εκ των οποίων είχαν στόχο (…) τη βάση Σριλανκέζων, προκαλώντας τραυματισμούς».
Η Ινδονησία καταδίκασε «κατηγορηματικά» το ισραηλινό πλήγμα δια της υπουργού Εξωτερικών της. «Η Ινδονησία καταδικάζει κατηγορηματικά αυτή την επίθεση (...). Το να επιτίθεται κανείς στο προσωπικό και το υλικό του ΟΗΕ αποτελεί μείζονα παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της απόφασης αρ. 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε η ινδονήσια ΥΠΕΞ Ρέτνο Μαρσούντι.
«Κατά την επίθεση στο παρατηρητήριο στη Νακούρα, δύο μέλη του προσωπικού τραυματίσθηκαν και προέρχονταν από την Ινδονησία», πρόσθεσε η Μαρσούντι, η οποία κάλεσε όλα τα μέρη να εγγυηθούν το απαραβίαστο του εδάφους του ΟΗΕ ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίσταση.
Νωρίτερα εξάλλου πηγή στον ΟΗΕ είχε δηλώσει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν σήμερα πυρ εναντίον παρατηρητηρίου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ UNIFIL στην κύρια βάση της στη Νακούρα του νοτίου Λιβάνου, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.
Η ίδια πηγή είχε προσθέσει ότι ισραηλινές δυνάμεις παραβίασαν επίσης την περίμετρο άλλης θέσης της UNIFIL, εναντίον της οποίας είχαν ανοίξει πυρ χθες, Πέμπτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.