- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρούτε προς Βρετανία: Σταματήστε να ανησυχείτε για μια νέα προεδρία Τραμπ
Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά και τους δύο υποψηφίους προέδρους των ΗΠΑ
Ρούτε προς Βρετανία: Σταματήστε να ανησυχείτε για μια νέα προεδρία Τραμπ - Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά και τους δύο υποψηφίους
Ο νέος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε ζήτησε σήμερα (10/10) από το Λονδίνο να σταματήσει η ανησυχία για μια πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος κατανοεί τα διακυβεύματα του πολέμου στην Ουκρανία για την ασφάλεια των ΗΠΑ.
«Ξέρω ότι καταλαβαίνει απόλυτα και συμφωνεί μαζί μου ότι αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά και την ασφάλεια τώρα και στο μέλλον των ΗΠΑ», τόνισε ο Ρούτε μετά μια συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Επομένως, πραγματικά, σταματήστε να ανησυχείτε για μια προεδρία Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.
«Δεν ανησυχώ γιατί είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εμπλέκονται επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουκρανία αλλά και τους ίδιους», πρόσθεσε.
Ορισμένα από τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ φοβούνται μια μερική αποδέσμευση των ΗΠΑ στην ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου και τον τερματισμό της στρατιωτικής υποστήριξής τους στην Ουκρανία σε περίπτωση νίκης του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του στην ηγεσία του ΝΑΤΟ την 1η Οκτωβρίου, ο Ρούτε είχε ήδη υποβαθμίσει τους φόβους αναφορικά με μια πιθανή νίκη του Ντόνανλτ Τραμπ.
«Δεν ανησυχώ, γνωρίζω πολύ καλά τους δύο υποψηφίους και δούλεψα με τον Ντόναλντ Τραμπ για τέσσερα χρόνια», είχε δηλώσει τότε ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.