- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανεπιθύμητος ο Γκουτέρες στο Ισραήλ - Απαγορεύτηκε να μπει στη χώρα
Δεν καταδίκασε την πυραυλική επίθεση του Ιράν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες κατηγορείται ότι «υποστηρίζει τους τρομοκράτες, τους βιαστές και τους δολοφόνους»
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες κηρύχθηκε «persona non grata» στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατς.
Ισραήλ: Ο Γκουτέρες υποστηρίζει τους τρομοκράτες
Ο Κατς προσάπτει στον Γκουτέρες ότι δεν καταδίκασε την μαζική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν χθες, Τρίτη, το βράδυ κατά του Ισραήλ.
«Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να καταδικάσει κατηγορηματικά την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος. Έχουμε να κάνουμε με έναν αντιισραηλινό γενικό γραμματέα που υποστηρίζει τους τρομοκράτες, τους βιαστές και τους δολοφόνους», σημείωσε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.
Today, I have declared UN Secretary-General @antonioguterres persona non grata in Israel and banned him from entering the country.
— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) October 2, 2024
Anyone who cannot unequivocally condemn Iran's heinous attack on Israel, as almost every country in the world has done, does not deserve to step…
Η ανάρτηση του Ίσραελ Κατς για τον Αντόνιο Γκουτέρες
«Σήμερα, κήρυξα τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες persona non grata στο Ισραήλ και του απαγόρευσα την είσοδο στη χώρα.
Όποιος δεν μπορεί να καταδικάσει απερίφραστα την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, όπως έχει κάνει σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο, δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος.
Πρόκειται για έναν γενικό γραμματέα που δεν έχει ακόμη καταγγείλει τη σφαγή και τις σεξουαλικές θηριωδίες που διέπραξαν οι δολοφόνοι της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ούτε έχει ηγηθεί οποιασδήποτε προσπάθειας να τους κηρύξει τρομοκρατική οργάνωση.
Ένας γενικός γραμματέας που στηρίζει τρομοκράτες, βιαστές και δολοφόνους από τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ, τους Χούθι και τώρα το Ιράν—το μητρικό πλοίο του παγκόσμιου τρόμου—θα μείνει στη μνήμη ως κηλίδα στην ιστορία του ΟΗΕ.
Το Ισραήλ θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους πολίτες του και να υποστηρίζει την εθνική του αξιοπρέπεια, με ή χωρίς τον Αντόνιο Γκουτέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κατζ σε ανάρτησή του στο Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.