- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Ο Λίβανος μπορεί να μετατραπεί σε Γάζα», προειδοποιεί ο Γκουτέρες
«Ισραήλ και Χαμάς δεν θέλουν πραγματικά μία εκεχειρία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε «μία άλλη Γάζα»
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανησυχεί ότι ο Λίβανος θα μετατραπεί σε «μία άλλη Γάζα» καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και την οργάνωση Χεζμπολάχ.
«Αυτό που με ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο ο Λίβανος να μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε σύντομη συνέντευξή του στο CNN καθώς αρχίζει η εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.
Ο Αντόνιο Γκουτέρες έκανε επίσης στη διαπίστωση ότι έναν χρόνο μετά την έναρξη των πολέμου στην Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, καμία από τις πλευρές της σύρραξης δεν θέλει «πραγματικά» μία εκεχειρία.
«Για μένα είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές δεν ενδιαφέρονται για μία εκεχειρία. Και αυτό είναι τραγωδία διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που πρέπει να σταματήσει», επέμεινε.
Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί το Ισραήλ
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε επίσης σήμερα το Ισραήλ ότι μία πολεμική κλιμάκωση στα σύνορα με τον Λίβανο δεν είναι προς το συμφέρον του, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια στόματος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε εξαιρετική ανησυχία και απηύθυνε έκκληση για «εκεχειρία κατά μήκος της μπλε γραμμής» που χωρίζει από το 2000 τις λιβανικές από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, «όπως και στην Γάζα» ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Χαμάς.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός κατάφερε κατά της Χεζμπολάχ «σειρά πληγμάτων», έπειτα από μία νύκτα σφοδρών διασυνοριακών συγκρούσεων που έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του βορείου Ισραήλ στα καταφύγια.
Ο Ναΐμ Κάσεμ, δεύτερος στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, απάντησε ότι η οργάνωση εισέρχεται «σε μία νέα φάση ξεκαθαρίσματος ανοικτών λογαριασμών» στην πόλεμό του με το Ισραήλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.