Κοσμος

Γκουτέρες από την έκτακτη συνεδρίαση του ΣA του ΟΗΕ: Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

«Τώρα είναι η ώρα για εκτόνωση και αποκλιμάκωση» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκουτέρες από την έκτακτη συνεδρίαση του ΣA του ΟΗΕ: Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού
Φωτογραφία Αρχείου © EPA/JUSTIN LANE

Ιράν - Ισραήλ: Η συνεδρίαση του ΟΗΕ - «Τώρα είναι η ώρα για εκτόνωση και αποκλιμάκωση» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με όλο τον πλανήτη να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις. Για τον λόγο αυτό συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, κατόπιν αιτήματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες πήρε πρώτος το λόγο, λέγοντας ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, με τους λαούς της περιοχής να αντιμετωπίζουν τον πραγματικό κίνδυνο μιας καταστροφικής σύγκρουσης πλήρους κλίμακας.

«Τώρα είναι η ώρα για μέγιστη αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Γκουτέρες 

«Τώρα είναι η ώρα για μέγιστη αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Γκουτέρες και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Τώρα είναι η ώρα για εκτόνωση και αποκλιμάκωση».

«Είναι καιρός να κάνουμε ένα βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού. Είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες στρατιωτικές αντιπαραθέσεις σε πολλαπλά μέτωπα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Γκουτέρες.

Ανέφερε ακόμη ότι ο ΟΗΕ και οι χώρες μέλη έχουν «κοινή ευθύνη» να εμπλέξουν «όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για να αποτρέψουν περαιτέρω κλιμάκωση».

Ζήτησε επίσης κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ – Γάζας. «Ούτε η περιοχή ούτε ο κόσμος μπορούν να αντέξουν περισσότερο πόλεμο», υπογράμμισε.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ