- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και στα σχολεία της Καλιφόρνια
Συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών ασθενειών στους εφήβους
Η Καλιφόρνια υιοθέτησε νομοσχέδιο για τον περιορισμό ή την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία - Τι ισχύει στις υπόλοιπες πολιτείες των ΗΠΑ.
Νομοσχέδιο που ζητά από τις σχολικές αρχές να υιοθετήσουν κανόνες για τον περιορισμό ή την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία υπέγραψε χθες Δευτέρα ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσομ.
Το νομοσχέδιο έρχεται εν μέσω προειδοποιήσεων ότι η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων από τους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών ασθενειών και εμποδίζει τη μάθηση.
Η Καλιφόρνια νομοθετεί κατά της χρήσης κινητών στα σχολεία
Δεκατρείς άλλες πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής φέτος απαγορεύσει ή περιορίσει τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, σύμφωνα με το Education Week. Την αρχή έκανε η Φλόριντα το 2023, όταν απαγόρευσε τη χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στις τάξεις.
Στην Καλιφόρνια, όπου σχεδόν 5,9 εκατ. μαθητές φοιτούν σε δημόσια σχολεία, οι πολιτειακές αρχές ακολούθησαν το παράδειγμα της κομητείας του Λος Άντζελες, η οποία απαγόρευσε τον Ιούνιο στους 429.000 μαθητές της να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα στο σχολείο.
Τον ίδιο μήνα ο αρχίατρος των ΗΠΑ Βίβεκ Μούρθι ζήτησε να τοποθετηθεί προειδοποιητική ετικέτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντίστοιχη με αυτή που υπάρχει στα πακέτα των τσιγάρων, στην οποία θα αναφέρεται ότι οι πλατφόρμες αυτές συνδέονται με την εμφάνιση σοβαρών ψυχικών βλαβών στους εφήβους.
O μέσος έφηβος περνά 4,8 ώρες ημερησίως στα social media
Ο Μούρθι επικαλέστηκε έρευνα της ιατρικής επιθεώρησης JAMA, η οποία έδειξε ότι οι έφηβοι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες ημερησίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών ασθενειών.
Αναφέρθηκε επίσης σε δημοσκόπηση της Gallup, σύμφωνα με την οποία ο μέσος έφηβος περνά 4,8 ώρες ημερησίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το νομοσχέδιο της Καλιφόρνια, που υιοθετήθηκε με 76 ψήφους υπέρ και καμία κατά από την τοπική Βουλή και με 38 ψήφους υπέρ και μία κατά από τη τοπική Γερουσία, απαιτεί από τα σχολικά συμβούλια και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να υιοθετήσουν ρυθμιστικό πλαίσιο για τον περιορισμό ή την απαγόρευση χρήσης smartphones στα σχολεία από τους μαθητές, έως την 1η Ιουλίου 2026. Οι ρυθμιστικοί αυτοί κανόνες θα ενημερώνονται κάθε πέντε χρόνια.
«Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων προκαλεί άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά έχουμε τη δύναμη να παρέμβουμε. Ο νέος νόμος θα βοηθήσει τους μαθητές να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση τους, στην ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και στον κόσμο που βρίσκεται μπροστά τους και όχι στις οθόνες, όταν βρίσκονται στο σχολείο», εξήγησε ο Νιούσομ σε ανακοίνωσή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.