- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο ντιμπέιτ ενόψει των εκλογών
Λιγότερο από δυο μήνες απομένουν για τις κάλπες
Αμερικανικές Εκλογές: Το ντιμπέιτ μεταξύ Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ
Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν μέχρι την ημέρα των αμερικανικών εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ και η Καμάλα Χάρις έρχονται αντιμέτωποι στο πρώτο τους ντιμπέιτ.
Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος και η Δημοκρατική αντιπρόεδρος παραμένουν εγκλωβισμένοι σε μια αμφίρροπη κούρσα, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις ταλαντευόμενες πολιτείες ενόψει των αμερικανικών εκλογών. Το ντιμπέιτ στο ABC News θα είναι η πρώτη τους συνάντηση και μόλις η δεύτερη φορά που μοιράζονται την ίδια αίθουσα. Δεν είναι το πρώτο ντιμπέιτ της προεκλογικής εκστρατείας. Ο Τραμπ αντιμετώπισε τον Τζο Μπάιντεν στη σκηνή τον Ιούνιο, εβδομάδες πριν ο πρόεδρος εγκαταλείψει την κούρσα.
Ποιοι είναι οι κανόνες;
Οι παρουσιαστές του ABC World News Tonight David Muir και Linsey Davis θα είναι οι συντονιστές. Δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους δύο υποψηφίους που διακόπτουν ο ένας τον άλλον, επειδή τα μικρόφωνα θα είναι σιωπηλά όταν κάποιος από τους δύο δεν μιλάει. Αυτοί ήταν οι κανόνες για το ντιμπέιτ νωρίτερα φέτος μεταξύ του κ. Τραμπ και του κ. Μπάιντεν. Η κ. Χάρις ήλπιζε ότι τα μικρόφωνα θα ήταν ενεργοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια, διότι η παρούσα μορφή, όπως δήλωσε η εκστρατεία της, «προστατεύει τον Ντόναλντ Τραμπ από τις άμεσες ανταλλαγές απόψεων με τον αντιπρόεδρο».
Ο Τραμπ θα έχει τον τελευταίο λόγο στο ντιμπέιτ και η κ. Χάρις επέλεξε να εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά των τηλεοπτικών οθονών των τηλεθεατών. Κανένα θέμα ή ερώτηση δεν θα κοινοποιηθεί εκ των προτέρων στους υποψηφίους ή στις καμπάνιες τους, και δεν θα επιτραπεί να ανέβουν στη σκηνή σκηνές ούτε σκηνικά ή προγεγραμμένες σημειώσεις.
Και οι δύο υποψήφιοι θα έχουν μόνο ένα στυλό, ένα σημειωματάριο και ένα μπουκάλι νερό και δεν θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με το προσωπικό της εκστρατείας κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων. Κανένας από τους δύο δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από το βήμα του ομιλητή - όπως έκανε ο Τραμπ εναντίον της Χίλαρι Κλίντον το 2016.
Τι πρέπει να προσέξετε;
Όπως φάνηκε από τις επιπτώσεις της παραπαίουσας εμφάνισης του κ. Μπάιντεν στο ντιμπέιτ που τον οδήγησε στον τερματισμό της υποψηφιότητάς του, τα προεδρικά ντιμπέιτ αποτελούν ορόσημα της προεκλογικής εκστρατείας με υψηλό ρίσκο που μπορούν να αναδιαμορφώσουν την κούρσα. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους υποψηφίους να κάνουν καλή εντύπωση στους ψηφοφόρους, καθώς τα αποσπάσματα γίνονται viral και τα ηχητικά αποσπάσματα αναπαράγονται ξανά και ξανά. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κάμαλα Χάρις. Νέα δημοσκόπηση του Siena College για τους New York Times, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, δείχνει ότι πολλοί ψηφοφόροι δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποια είναι και τι πρεσβεύει. Η κούρσα μεταξύ αυτής και του Τραμπ παραμένει εξαιρετικά στενή, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.