- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ θα δηλώσει αθώος για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020
Την Πέμπτη η δίκη
Ντόναλντ Τραμπ: Η θέση του για τη δίωξη περί απόπειρας ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020
Αθώος αναμένεται να δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δίωξή του από την αμερικανική δικαιοσύνη για την παράνομη προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, σύμφωνα με έγγραφο που κατατέθηκε από την υπεράσπιση του Ρεπουμπλικάνου πρώην αρχηγού του κράτους των ΗΠΑ, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 5η Νοεμβρίου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, που αποφάσισε να μην προσέλθει στην προσεχή ακροαματική διαδικασία την Πέμπτη, στην οποία θα προεδρεύσει η δικάστρια Τάνια Τσάτκαν, εξουσιοδότησε συνηγόρους του να καταθέσουν πως δηλώνει αθώος. Είχε ήδη δηλώσει αθώος τον Αύγουστο του 2023, όταν παρουσιάστηκε το αρχικό κατηγορητήριο, που δημοσιοποιήθηκε από τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.
Την 27η Αυγούστου, ο Τζακ Σμιθ δημοσιοποίησε αναθεωρημένη δίωξη, λαμβάνοντας υπόψη άνευ προηγουμένου απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την 1η Ιουλίου που αναγνωρίζει σε αδρές γραμμές ποινική ασυλία στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το αναθεωρημένο κατηγορητήριο επαναλαμβάνει, μολαταύτα, τις ίδιες βαριές κατηγορίες.
Για τι κατηγορείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Δεν εξέπληξε κανέναν το ότι η υπεράσπιση ζήτησε την περασμένη εβδομάδα χρόνο για να μελετήσει τις κατηγορίες που σημαίνει ότι η δίκη θα αρχίσει πολύ αργότερα από τις εκλογές του Νοεμβρίου κι ακόμη και την ανάληψη των καθηκόντων του ή της επόμενης προέδρου τον Ιανουάριο του 2025.
Από την πλευρά του ο ειδικός εισαγγελέας Σμιθ δεν αναφέρθηκε σε καμιά ημερομηνία, αφήνοντας να την ορίσει η έδρα. Ο κ. Σμιθ διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να παρουσιάσει γραπτώς τα επιχειρήματά του για το ζήτημα της ποινικής ασυλίας που επικαλείται ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος όταν εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, «οποιαδήποτε στιγμή το κρίνει προσήκον» το ομοσπονδιακό δικαστήριο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.