- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ λέει ότι είχε «κάθε δικαίωμα» να παρέμβει στις εκλογές του 2020
Ο πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές και πολιτειακές κατηγορίες για το ζήτημα αυτό
Ντόναλντ Τραμπ: Λέει ότι είχε «κάθε δικαίωμα» να παρέμβει στις εκλογές του 2020
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές και πολιτειακές κατηγορίες επειδή φέρεται να προσπάθησε να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, επιμένει ότι είχε «κάθε δικαίωμα» να παρέμβει στις εκλογές.
«Ποιος άκουσε ποτέ ότι σου απαγγέλλονται κατηγορίες για παρέμβαση σε προεδρικές εκλογές όπου έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις;». δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη στο Fox News που προβλήθηκε την Κυριακή.
Το ομοσπονδιακό κατηγορητήριο υποστηρίζει ότι ο Τραμπ εμπόδισε το Κογκρέσο να πιστοποιήσει τη νίκη του Μπάιντεν και στέρησε από τους ψηφοφόρους το δικαίωμά τους σε δίκαιες εκλογές. Αντιμετώπισε τον περασμένο μήνα ένα αναθεωρημένο ομοσπονδιακό κατηγορητήριο που τον κατηγορούσε ότι προσπάθησε παράνομα να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020.
Ο Τραμπ αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες στην κομητεία Φούλτον της Τζόρτζια, όπου του απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για εκβιασμό, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τη στοχοποίηση μελών ομάδων οργανωμένου εγκλήματος και επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.
Η υπόθεση αυτή, η οποία βρίσκεται σε αναμονή, ενώ ένα πολιτειακό εφετείο σταθμίζει τον ρόλο του εισαγγελέα, προέρχεται από ένα τηλεφώνημα της 2ας Ιανουαρίου 2021, στο οποίο ο Τραμπ προέτρεψε τον κορυφαίο εκλογικό αξιωματούχο της Τζόρτζια, τον Μπραντ Ράφενσπεργκερ, να «βρει» αρκετές ψήφους για να ανατρέψει την οριακή ήττα του στην πολιτεία. Ο ίδιος αρνήθηκε να το πράξει.
Ο Τραμπ, ο οποίος είναι ο σημερινός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, δεν έχει δηλώσει αν θα αποδεχθεί άνευ όρων τα αποτελέσματα των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, αν κερδίσει η Δημοκρατική αντίπαλός του, η Καμάλα Χάρις.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.