- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τατάρ για τη σειρά «Famagusta» του Netflix: «Διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επέμβαση του 1974 - Οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν»
«Θα γυρίσουμε και εμείς σίριαλ», δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης
Τατάρ για τη σειρά «Famagusta» του Netflix: «Διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επέμβαση του 1974 - Οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν»
Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο έγινε το επίκεντρο πρωτοφανών δηλώσεων από τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ με αφορμή την προβολή της ελληνικής σειράς «Famagusta» από το Netflix.
Τατάρ: «Η σειρά του Netflix για την Κύπρο κάνει μαύρη προπαγάνδα»
Μιλώντας σε ζωντανή εκπομπή του CNN Turk, o Τατάρ, τόνισε αρχικά ότι θεωρεί «εξαιρετική» την αντίδραση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» προς στους υπεύθυνους του Νetflix, στους οποίους επισημάνθηκε ότι η τηλεοπτική σειρά «κάνει μαύρη προπαγάνδα για να δυσφημιστεί η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο».
Η εφημερίδα Millyet που αναδημοσιεύει τις δηλώσεις Τατάρ, στο σχετικό άρθρο της τονίζει ότι «αγνοώντας τις ευαισθησίες της Τουρκίας για το θέμα, η πλατφόρμα ψηφιακών εκπομπών Netflix προκάλεσε για άλλη μια φορά σκάνδαλο. Η σειρά, η οποία διαστρεβλώνει την Ειρηνευτική Επιχείρηση Κύπρου του 1974, χρησιμοποιώντας ελληνικές αιτιάσεις, θα μεταδίδεται στο Netflix από τις 20 Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της ΤΔΒΚ, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στην ανακοίνωση του Netflix ότι θα μεταδώσει μια ελληνική σειρά που διαστρεβλώνει την ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο και δυσφημεί τους Τούρκους στρατιώτες».
«Όλος ο κόσμος ξέρεις ότι οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν»
Ο Τατάρ, μιλώντας στην εκπομπή του CNN Turk, δήλωσε επίσης ότι «βλέπω πως υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την ΤΔΒΚ όσο και από τη Δημοκρατία της Τουρκίας. Αυτό με χαροποιεί. Δεν αρμόζει στο Netflix να εργαλειοποιείται για ένα τέτοιο πολιτικό γεγονός, με μονόπλευρη άποψη.
Το Κυπριακό δεν ξεκίνησε ποτέ το 1974. Η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 ήταν ουσιαστικά μια στρατιωτική επέμβαση που έσωσε τους Τουρκοκύπριους από τη γενοκτονία. Όπως είπε ο Ετζεβίτ, “φέρνουμε ειρήνη στην Κύπρο με την παρέμβασή μας”. Αυτή η ειρήνη είναι και για τους Τούρκους και για τους Έλληνες, και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η αιματοχυσία στην Κύπρο σταμάτησε με την Ειρηνευτική Επιχείρηση του 1974. Η ειρήνη συνεχίζεται σε αυτή τη δύσκολη περιοχή εδώ και 50 χρόνια. Όλος ο κόσμος ξέρεις ότι οι Τούρκοι της Κύπρου εσφάγησαν.
Πριν από το 1974, Τουρκοκύπριοι υπέστησαν διάφορες σφαγές εδώ, θάφτηκαν ζωντανοί σε τάφους, παρόμοια γεγονότα με αυτά που συμβαίνουν στη Γάζα σήμερα, έγιναν στην Κύπρο και παρακολουθούσε όλος ο κόσμος. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι στρατιώτες του ΟΗΕ δεν αναμείχθηκαν στο θέμα και Τουρκοκύπριοι σφαγιάστηκαν. Πρέπει και εμείς να κάνουμε σειρές».
«Θα γυρίσουμε και εμείς σίριαλ»
Και ο Τατάρ κατέληξε λέγοντας: «Από τη στιγμή που η μαύρη προπαγάνδα χρησιμοποιείται για να ικανοποιήσει πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε σε αυτή την περίπτωση θα πετύχει τον σκοπό της. Γι αυτό, οι Τουρκοκύπριοι αντέδρασαν. Θα αναζητήσουμε και διαφορετικές μεθόδους ως μέρος αυτής της αντίδρασης. Πρέπει να κάνουμε και εμείς σειρές για να πούμε τη δική μας ιστορία.
Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ολόκληρη την ΕΕ εναντίον μας. Όπως οι Εβραίοι διαδίδουν την προπαγάνδα τους στη Γάζα, υπάρχει ένας Έλληνας, ένα Ελληνοκύπριος που κάνει το ίδιο. Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την 205η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας
Μια ευρωπαϊκή μητρόπολη χωρίς σταθερή ταυτότητα. Κρίσεις, μετασχηματισμοί και αστικός χώρος
Στόχος να σπάσει ο ναυτικός αποκλεισμός που έχει επιβάλλει το Ισραήλ
Το ταπεινό ξεκίνημα του Χαμένου Παραδείσου
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του υπόπτου
«Έτρεφε πολύ μίσος στην καρδιά του εδώ και αρκετό καιρό» σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αρχικά προσποιούμενος μέλος ρωσικής μονάδας drones
Η Lufthansa σχεδιάζει να αφαιρέσει περίπου 20.000 δρομολόγια μέσα στους επόμενους 6 μήνες
Η επιχείρηση αποδείχθηκε ιδιαίτερα απαιτητική και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα
Τι γνώριζε η οικογένεια και τι λέει ο Τραμπ
Το θέμα οδήγησε ακόμη και σε διαμαρτυρίες έξω από το club
Κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αντιπαράθεσης αποτελεί η στρατιωτική θητεία
Η φωτιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2023, όταν κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν έντονη δυσοσμία
Την ίδια στιγμή η United Airlines, έχουν ήδη προχωρήσει σε αυξήσεις εισιτηρίων έως και 20%
Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το ευρύτερο αποτύπωμα της γεωπολιτικής κρίσης
Διατηρείται το κόστος δανεισμού - Ο αντίκτυπος του πολέμου στον πληθωρισμό και την ανάπτυξη
«Η πολιτική βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που εισέβαλε ένοπλος
Το προφίλ του «μοναχικού λύκου» από την Καλιφόρνια - 31χρονος δάσκαλος και προγραμματιστής
Σε τεντωμένο σχοινί η εκεχειρία μετά τη νέα οδηγία του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.