Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού στους δρόμους - Η πρωθυπουργός ματαίωσε ταξίδι στο εξωτερικό
Τουλάχιστον 105 νεκροί λόγω ταραχών
Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού στους δρόμους - Η πρωθυπουργός ματαίωσε ταξίδι στο εξωτερικό
Δυνάμεις του στρατού είχαν αναπτυχθεί σήμερα (20/7) σε πόλεις του Μπανγκλαντές ύστερα από μία ακόμα ημέρα αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ φοιτητών που διαδηλώνουν και της αστυνομίας, οι οποίες οδήγησαν την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα να ακυρώσει τις επισκέψεις της στο εξωτερικό.
Τουλάχιστον 105 νεκροί και 300 τραυματίες αστυνομικοί
Οι ταραχές αυτής της εβδομάδας στο Μπανγκλαντές έχουν προκαλέσει έως τώρα τον θάνατο τουλάχιστον 105 ανθρώπων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε νοσοκομειακές πηγές, και αποτελούν σοβαρή πρόκληση για την κυβέρνηση της Χασίνα ύστερα από 15 χρόνια στην εξουσία.
Τουλάχιστον 300 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία στην Ντάκα, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας και το γραφείο της πρωθυπουργού ζήτησε από τον στρατό να αναπτύξει δυνάμεις, αφού η αστυνομία δεν κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τις ταραχές.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας και να αναπτύξει τον στρατό για να βοηθήσει τις πολιτικές αρχές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γραμματέας Τύπου της Χασίνα, ο Ναγιμούλ Ισλάμ Χαν.
Οι δρόμοι στην πρωτεύουσα Ντάκα ήταν σχεδόν έρημοι τα ξημερώματα, με στρατιώτες και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να περιπολούν στην πόλη των σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα ματαίωσε τα ταξίδια της στο εξωτερικό
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 10.00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας) αύριο, σύμφωνα με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 24.
Η Χασίνα αναμενόταν να ξεκινήσει αύριο διπλωματική περιοδεία, αλλά ματαίωσε τα σχέδιά της ύστερα από μια εβδομάδα κλιμάκωσης της βίας.
«Ματαίωσε τις επισκέψεις της στην Ισπανία και τη Βραζιλία λόγω της τωρινής κατάστασης», δήλωσε ο Ναγιμούλ Ισλάμ Χαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, που είναι καθημερινές εδώ και μέρες, απαιτούν να τερματιστεί σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο που ωφελεί, όπως καταγγέλλουν, απόγονους μελών οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, 76 ετών, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στο Μπανγκλαντές από το 2009.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Η απόφαση λαμβάνεται, όπως είπαν, στο πλαίσιο της αρχής του «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι 18 ετών
Επιχείρησε να σταθεί δίπλα στους παίκτες πριν απομακρυνθεί διακριτικά από τον πρόεδρο της FIFA
Μια προσωπική μαρτυρία από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.