- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού στους δρόμους - Η πρωθυπουργός ματαίωσε ταξίδι στο εξωτερικό
Τουλάχιστον 105 νεκροί λόγω ταραχών
Μπανγκλαντές: Δυνάμεις του στρατού στους δρόμους - Η πρωθυπουργός ματαίωσε ταξίδι στο εξωτερικό
Δυνάμεις του στρατού είχαν αναπτυχθεί σήμερα (20/7) σε πόλεις του Μπανγκλαντές ύστερα από μία ακόμα ημέρα αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ φοιτητών που διαδηλώνουν και της αστυνομίας, οι οποίες οδήγησαν την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα να ακυρώσει τις επισκέψεις της στο εξωτερικό.
Τουλάχιστον 105 νεκροί και 300 τραυματίες αστυνομικοί
Οι ταραχές αυτής της εβδομάδας στο Μπανγκλαντές έχουν προκαλέσει έως τώρα τον θάνατο τουλάχιστον 105 ανθρώπων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε νοσοκομειακές πηγές, και αποτελούν σοβαρή πρόκληση για την κυβέρνηση της Χασίνα ύστερα από 15 χρόνια στην εξουσία.
Τουλάχιστον 300 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία στην Ντάκα, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας και το γραφείο της πρωθυπουργού ζήτησε από τον στρατό να αναπτύξει δυνάμεις, αφού η αστυνομία δεν κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τις ταραχές.
«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας και να αναπτύξει τον στρατό για να βοηθήσει τις πολιτικές αρχές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γραμματέας Τύπου της Χασίνα, ο Ναγιμούλ Ισλάμ Χαν.
Οι δρόμοι στην πρωτεύουσα Ντάκα ήταν σχεδόν έρημοι τα ξημερώματα, με στρατιώτες και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού να περιπολούν στην πόλη των σχεδόν 20 εκατομμυρίων κατοίκων.
Η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα ματαίωσε τα ταξίδια της στο εξωτερικό
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 10.00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας) αύριο, σύμφωνα με τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 24.
Η Χασίνα αναμενόταν να ξεκινήσει αύριο διπλωματική περιοδεία, αλλά ματαίωσε τα σχέδιά της ύστερα από μια εβδομάδα κλιμάκωσης της βίας.
«Ματαίωσε τις επισκέψεις της στην Ισπανία και τη Βραζιλία λόγω της τωρινής κατάστασης», δήλωσε ο Ναγιμούλ Ισλάμ Χαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις, που είναι καθημερινές εδώ και μέρες, απαιτούν να τερματιστεί σύστημα ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο που ωφελεί, όπως καταγγέλλουν, απόγονους μελών οργανώσεων που υποστηρίζουν την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, 76 ετών, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στο Μπανγκλαντές από το 2009.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.