- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Adidas απέσυρε διαφήμιση με την Μπέλα Χαντίντ για τους Ολυμπιακούς του 1972
Το μοντέλο είναι Παλαιστινιακής καταγωγής και το αθλητικό γεγονός βάφτηκε στο αίμα από Παλαιστινίους τρομοκράτες
Adidas: Συγγνώμη για την εμφάνιση της Μπέλα Χαντίντ σε διαφήμιση για τους Ολυμπιακούς του 1972
Η Adidas ζητά συγγνώμη για «οποιαδήποτε αναστάτωση» η συμπερίληψη της Mπέλα Χαντίντ, ενός μοντέλου με παλαιστινιακή καταγωγή, σε διαφημίσεις για την επανακυκλοφορία των αθλητικών παπουτσιών της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο.
Η Adidas επέλεξε την Χαντίντ ως το πρόσωπο της καμπάνιας SL72 που ξεκίνησε πρόσφατα, η οποία γιορτάζει την 52η επέτειο των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου με την αναβίωση του αθλητικού παπουτσιού της Adidas από τη δεκαετία του '70. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, ωστόσο, επισκιάστηκαν από μια τρομοκρατική επίθεση που άφησε 11 Ισραηλινούς αθλητές και έναν Γερμανό αστυνομικό νεκρούς στα χέρια μιας παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης εν μέσω της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.
Η Χαντίντ, της οποίας ο πατέρας είναι Παλαιστίνιος, αυτοπροσδιορίζεται ως «περήφανη Παλαιστίνια». «Έχουμε επίγνωση ότι έχουν γίνει συνδέσεις με τραγικά ιστορικά γεγονότα - αν και αυτές είναι εντελώς ακούσιες - και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή στεναχώρια προκλήθηκε», ανέφερε η Adidas σε δήλωσή της στην USA TODAY Sports την Πέμπτη. «Ως αποτέλεσμα, αναθεωρούμε το υπόλοιπο της καμπάνιας. Πιστεύουμε στον αθλητισμό ως ενωτική δύναμη σε όλο τον κόσμο και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να υπερασπιζόμαστε τη διαφορετικότητα και την ισότητα σε ό,τι κάνουμε».
Η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή κάλεσε την Adidas να αντιμετωπίσει το «κατάφωρο λάθος». «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972 στο Μόναχο, 11 Ισραηλινοί δολοφονήθηκαν και κρατήθηκαν όμηροι από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Μαύρος Σεπτέμβρης. Το να επιλέξει η Adidas ένα ηχηρό αντι-ισραηλινό μοντέλο για να υπενθυμίσει αυτούς τους σκοτεινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι είτε μια τεράστια αβλεψία είτε σκόπιμα εμπρηστική. Κανένα από τα δύο δεν είναι αποδεκτό», έγραψε η AJC στο Χ την Πέμπτη.
Η Χαντίντ είναι ηχηρή υποστηρίκτρια της Παλαιστίνης και χρησιμοποιεί συχνά την πλατφόρμα της για να μιλήσει για τους Παλαιστίνιους που επηρεάζονται από τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης. Διαδήλωσε κατά της απόφασης του πρώην προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2017, γράφοντας τότε: «Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ του παλαιστινιακού λαού είναι άδικη, μονόπλευρη και δεν πρέπει να γίνει ανεκτή. Στέκομαι στο πλευρό της Παλαιστίνης». Τον περασμένο μήνα, η Χαντίντ και η αδελφή της, το επίσης σούπερ μόντελ Τζίτζι Χαντίντ, δώρισαν 1 εκατομμύριο δολάρια για τις προσπάθειες ανακούφισης των Παλαιστινίων, σύμφωνα με το BBC.
Πηγή: USA Today
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλοι οι επιβάτες του MV Hondius θεωρούνται επαφές υψηλού κινδύνου
«Χρόνια πολλά» σε όλες τις μαμάδες του κόσμου
Το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια που έστησε το Κρεμλίνο εις βάρος της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, της Ευρώπης, εξετάζουν –μεταξύ άλλων– οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Η τριήμερη κατάπαυση πυρός δοκιμάζεται - Επιθέσεις με drones και θύματα εκατέρωθεν
Η Τεχεράνη καταγγέλλει παραβιάσεις της εκεχειρίας και εξετάζει ακόμη την αμερικανική πρόταση
Νέες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Προειδοποιήσεις εκκένωσης και τραυματισμοί στρατιωτών
Νέα στοιχεία αμφισβητούν τη θεωρία ότι η μόλυνση προήλθε από χωματερή στην Ουσουάια
Ο ηγέτης του Tisza ανέλαβε την πρωθυπουργία , στροφή της Ουγγαρίας προς την Ευρώπη
Έντονος εμετός και διάρροια σε επιβάτες και πλήρωμα - Αυξημένα μέτρα απολύμανσης στο πλοίο
Στη σκιά του πολέμου και των φόβων για ουκρανικά πλήγματα η φετινή 9η Μαΐου στη Μόσχα
Η διαδρομή ανάμεσα στα χαλάσματα
Οι τύποι των ηγεσιών, o μεσσιανισμός, ο ναρκισσισμός και η δημαγωγία: μια συζήτηση της Σώτης Τριανταφύλλου με τον Τάκη Παππά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
Ανησυχητικές οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης
Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της Αϊσεγιούλ Ερασλάν
Μία στα 55 εκατομμύρια πιθανότητα να συμβεί ξανά
Πότε έχουν γίνει οι καταγραφές
Η αριστοκράτισσα που έγινε γαιοκτήμονας και επιχειρηματίας, και παντρεύτηκε μιαν άλλη γυναίκα — σχεδόν διακόσια χρόνια πριν
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Οι έφηβοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα και αναμένεται να πάρουν σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο
Παρέμβαση της Αθήνας στον ΟΗΕ - Καταδίκη της βίας των εποίκων και στήριξη της λύσης των δύο κρατών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.