- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Προειδοποίηση Λεμέρ για «οικονομικό χάος» αν ηττηθεί ο Μακρόν
«Το επόμενο βήμα είναι ήδη γραμμένο: λιτότητα και μαζικές αυξήσεις φόρων» ανέφερε
Γαλλία: Προειδοποίηση Λεμέρ για οικονομικό χάος αν ηττηθεί ο Μακρόν
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire προειδοποίησε την Τρίτη ότι η Γαλλία θα μπορούσε να περιέλθει σε «κρίση χρέους» και να τεθεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε περίπτωση που η ακροδεξιά ή η αριστερή συμμαχία έρθει στην εξουσία στις επερχόμενες εκλογές και θέσει σε εφαρμογή τα προγράμματά της.
«Το άνοιγμα των θυρών στις δημόσιες δαπάνες σε μια εποχή που θα έπρεπε να αποκαθιστούμε τους λογαριασμούς μας θα οδηγήσει τη Γαλλία να τεθεί υπό την εποπτεία των Βρυξελλών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», δήλωσε ο Le Maire σε συνέντευξή του στη Le Monde. «Το επόμενο βήμα είναι ήδη γραμμένο: λιτότητα και μαζικές αυξήσεις φόρων».
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών έχει επιτεθεί στον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό και στην αριστερή συμμαχία Νέο Λαϊκό Μέτωπο για τις δαπανηρές προτάσεις που έχουν υποβάλει ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 30ής Ιουνίου.
Το στρατόπεδο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν υποστηρίζει ότι τα μέτρα του Εθνικού Συναγερμού θα μπορούσαν να κοστίσουν πάνω από 100 δισ. ευρώ ετησίως, επικαλούμενο ανεξάρτητη εκτίμηση, ενώ οι προτάσεις της αριστερής συμμαχίας θα μπορούσαν να κοστίσουν έως και 268 δισ. ευρώ. Ο Εθνικός Συναγερμός, ωστόσο, έχει υπαναχωρήσει σε ορισμένες από τις ιδέες του.
Ο Le Maire δήλωσε ότι η Γαλλία θα μπορούσε να βιώσει τις ίδιες τρομερές συνέπειες που ακολούθησαν ένα σχέδιο δαπανών που παρουσίασε πριν από δύο χρόνια η τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την σχεδόν άμεση πτώση της.
Πηγή: Politico
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.