Κοσμος

Στα όρια της πτώχευσης ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς μετά από αλλεπάλληλες μηνύσεις

Πουλάει την περιουσία του για να αποζημιώσει τις οικογένειες του Σάντι Χουκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Άλεξ Τζόουνς
Ο Άλεξ Τζόουνς δήλωσε ότι η εταιρεία του Infowars βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης © ΕΡΑ/SHAWN THEW

Στα όρια της πτώχευσης ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς μετά από αλλεπάλληλες μηνύσεις

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας διέταξε την Παρασκευή την εκκαθάριση των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς.

Alex Jones agrees to liquidate his assets to pay Sandy Hook families

Άλεξ Τζόουνς: Οφείλει 1,5 δισ. δολάρια για ψευδείς ισχυρισμούς

Η απόφαση θα μπορούσε να καθορίσει το μέλλον της πλατφόρμας συνωμοσιολογικών μέσων ενημέρωσης Infowars, καθώς ο Τζόουνς οφείλει 1,5 δισ. δολάρια για τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι η σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ το 2012 ήταν «στημένη» από τις αρχές.

Όπως σημειώνει ο Guardian, ενέκρινε τη μετατροπή της πρότασης του Τζόουνς για αναδιάρθρωση σε εκκαθάριση. Υπό εκκρεμότητα είναι η απόφαση για την εκκαθάριση και της μητρικής εταιρείας του Infowars.

Πολλά από τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του Τζόουνς θα πωληθούν, αλλά αναμένεται να κρατήσει την κύρια κατοικία του στην περιοχή του Όστιν του Τέξας και ορισμένα άλλα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από την εκκαθάριση της πτώχευσης.

Έχει ήδη προχωρήσει στην πώληση του ράντσου του στο Τέξας αξίας περίπου 2,8 εκατ. δολαρίων, μιας συλλογής όπλων και άλλων περιουσιακών στοιχείων για να βοηθήσει στην πληρωμή των χρεών.

Οι οικογένειες των θυμάτων δήλωσαν ότι ο Άλεξ Τζόουνς έκανε τη ζωή τους «κόλαση»

Ο Τζόουνς έχει πει στους ακροατές του ότι η εταιρεία του Infowars βρίσκεται στα πρόθυρα του κλεισίματος εξαιτίας της πτώχευσης. «Θα είναι αυτή η τελευταία ημέρα των εκπομπών του Infowars;», έγραφε την Παρασκευή ο τίτλος μιας είδησης το Σάββατο, ένα τέλος που μοιάζει πλέον θέμα ημερών ή εβδομάδων.

Ο συνωμοσιολόγος Τζόουνς έχει προσωπικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 9 εκατ. δολαρίων, ενώ η εταιρεία του έχει περίπου 4 εκατ. δολάρια σε μετρητά, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες οικονομικές καταθέσεις στο δικαστήριο.

Τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρεία του κατέθεσαν αίτηση για προστασία από την πτώχευση το 2022. Τότε συγγενείς πολλών θυμάτων των πυροβολισμών στο Σάντι Χουκ το 2012, όπου σκοτώθηκαν 20 μαθητές της πρώτης τάξης Δημοτικού και έξι εκπαιδευτικοί κέρδισαν δικαστικές αποφάσεις στο Κονέκτικατ και στο Τέξας.

Οι οικογένειες των παιδιών έλεγαν πως ο Τζόουνς έκανε τη ζωή τους «κόλαση», πέρα από τον πόνο για την απώλεια των παιδιών τους.

Ο Τζόουνς ισχυρίστηκε ότι το μακελειό ήταν «στημένο» και ότι συμμετείχαν ηθοποιοί. Στόχος ήταν ο έλεγχος της οπλοκατοχής από την κυβέρνηση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.