- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οι Χούθι της Υεμένης ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα
Τι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους - Συνεχίζουν τις επιθέσεις
Οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο, αναγκάζοντας τους ναυλωτές να ανακατευθύνουν τα φορτία τους
Οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Αϊζενχάουερ» στην Ερυθρά Θάλασσα ως απάντηση στα αμερικανοβρετανικά πλήγματα στις επαρχίες Σαναά, Χοντέιντα και Τάιζ της Υεμένης, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε τηλεοπτική δήλωση την Παρασκευή.
Κανένα σχόλιο από τις ΗΠΑ για το χτύπημα των Χούθι
Μέχρι στιγμής οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο. Χθες Πέμπτη από τις επιθέσεις των αμερικάνικων δυνάμεων και της Βρετανίας στην Υεμένη σκοτώθηκαν 16 άτομα.
Εκτός από τους 16 νεκρούς, άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων στην Υεμένη.
Τα πλήγματα είχαν στόχο ραδιοφωνικό σταθμό στην περιοχή Αλ Χοκ της Αλ Χοντέιντα και το λιμάνι του Σαλίφ, διευκρίνισε το «Αλ Μασίρα».
#BREAKING 🚨⚡🇾🇪 - Houthi military spokesman: We carried out a combined missile strike on the US aircraft carrier CVN 69 Dwight Eisenhower in the Red Sea in response to yesterday's attacks in Yemen pic.twitter.com/RqbjEqXpn8
— MonitorX (@MonitorX99800) May 31, 2024
Η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης
Οι αμερικανικές και βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν πλήγματα κατά στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη χθες, Πέμπτη, στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής περαιτέρω διατάραξης της διεθνούς ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα.
Το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, Κεντρική Διοίκηση), ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν 13 στόχους σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η κοινή επιχείρηση είχε στόχο τρεις τοποθεσίες στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, στις οποίες, όπως σημείωσε, στεγάζονταν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα επιφανείας αέρος.
«Όπως πάντα, υπήρξε η μέγιστη φροντίδα στον προγραμματισμό των πληγμάτων για να ελαχιστοποιηθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους αμάχους ή για μη στρατιωτικές υποδομές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Η διεξαγωγή των πληγμάτων στο σκοτάδι θα πρέπει επίσης να μετρίασε περαιτέρω οποιουσδήποτε τέτοιους κινδύνους», προσθέτει.
Δείτε τη σχετική ανάρτηση:
May 30 U.S. Central Command Update
— U.S. Central Command (@CENTCOM) May 30, 2024
Between approximately 3:15 and 5 p.m. (Sanaa time) on May 30, U.S. Central Command (USCENTCOM) forces successfully destroyed eight uncrewed aerial vehicles (UAV) in Iranian-backed Houthi controlled areas of Yemen and over the Red Sea.… pic.twitter.com/uxtPyVecpU
Οι Χούθι υποσχέθηκαν κλιμάκωση των επιθέσεων
Οι Χούθι θα συνεχίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους και θα τις κλιμακώσουν «ποιοτικά και ποσοτικά» για να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, δήλωσε ο ηγέτης της συμμαχικής με το Ιράν οργάνωσης, Αμπντουλμαλίκ αλ-Χούθι σε τηλεοπτική ομιλία του την Πέμπτη.
Οι Χούθι επιτίθενται σε πλοία στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας από τον Νοέμβριο, αναγκάζοντας τους ναυλωτές να ανακατευθύνουν το φορτίο σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.
Η οργάνωση επέκτεινε αργότερα το πεδίο των επιθέσεών της στον Ινδικό Ωκεανό και δήλωσε ότι θα στοχεύει επίσης οποιαδήποτε πλοία κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η «συμφωνία χωρίς τέλος» προβλέπει δύο νέες βάσεις
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τάση αυτή πιθανότατα συνδέεται με την ταχύτερη πρόσβαση σε διαγνώσεις
Μέρος των χρημάτων θα κατευθυνθεί στην εκπαίδευση γιατρών
Και ο ΟΗΕ στο στόχαστρο
«Είναι ο πεθερός ενός παίκτη της Γουέστ Χαμ;», απάντησε ο πρώην δήμαρχος Μάντσεστερ
«Επίλυση των ζητημάτων στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο»
Έναν χρόνο μετά τη φονική επίθεση σε συναγωγή
Ακυρώθηκαν οι 3 επόμενες συναυλίες
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.