Κοσμος

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντς σε Νετανιάχου - Αποχωρεί από την κυβέρνηση αν δε κατατεθεί σχέδιο για τη Γάζα

Δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντς σε Νετανιάχου - Αποχωρεί από την κυβέρνηση αν δε κατατεθεί σχέδιο για τη Γάζα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντς σε Νετανιάχου - Αποχωρεί από την κυβέρνηση αν δε κατατεθεί σχέδιο για τη Γάζα © EPA/ABIR SULTAN

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντς σε Νετανιάχου - Δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ Μπένι Γκαντς ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου να δεσμευτεί σε ένα συμφωνημένο όραμα- προοπτική για τη σύγκρουση στη Γάζα, που μεταξύ άλλων θα καθορίζει ποιος θα κυβερνά το έδαφος αυτό μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Γκαντς δήλωσε ότι θέλει το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να καταρτίσει ένα σχέδιο έξι σημείων έως τις 8 Ιουνίου. Εάν δεν εκπληρωθούν οι προσδοκίες του, είπε ο Γκαντς, θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του συντηρητικού πρωθυπουργού.

Γάζα: Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ

Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα από τότε που το Ισραήλ άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας στις 6 Μαΐου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.