- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραδόθηκε στις αρχές 17χρονος για την επίθεση στον ευρωβουλευτή Ματίας Έκε
Η επίθεση εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού προκάλεσε σοκ στη Γερμανία
Γερμανία: Ένας 17χρονος παραδόθηκε στις αρχές σε σχέση με την επίθεση εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή Ματίας Έκε.
Ένας 17χρονος παραδόθηκε σήμερα στις αρχές στη Γερμανία δηλώνοντας πως είναι ένας από τους δράστες της επίθεσης που σημειώθηκε προχθές, Παρασκευή, εναντίον του Σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή Ματίας Έκε που συγκλόνισε τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας.
Γερμανία: 17χρονος παραδόθηκε για επίθεση σε ευρωβουλευτή
Ο νεαρός παραδόθηκε νωρίς σήμερα στην αστυνομία στη Δρέσδη, στην ανατολική Γερμανία, και είπε πως ήταν «ο επιτιθέμενος που χτύπησε τον πολιτικό του SPD», του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, στη διάρκεια αφισοκόλλησης για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Η έρευνα συνεχίζεται και η αστυνομία εργάζεται προκειμένου να επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του 17χρονου, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Ο Έκε χτυπήθηκε άγρια από τέσσερις δράστες το βράδυ της Παρασκευής στη διάρκεια αφισοκόλλησης στην ανατολικογερμανική πόλη. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι δράστες ήταν ντυμένοι με μαύρα ρούχα και είπαν πως φαίνεται να ανήκαν σε ομάδα ακροδεξιών.
Οι άλλοι τρεις ύποπτοι εξακολουθούν να είναι άγνωστοι, ανέφερε η αστυνομία. Η αστυνομία πιστεύει πως είναι από 17 έως 20 ετών.
Ο Έκε είναι ο επικεφαλής υποψήφιος του SPD στο κρατίδιο της Σαξονίας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Είναι ευρωβουλευτής από το 2022.
Η επίθεση προκάλεσε σοκ και οργή στη Γερμανία, με πολιτικούς από διάφορα κόμματα να καταδικάζουν τη βία και να προειδοποιούν για μια απειλή στη γερμανική δημοκρατία.
Μερικά λεπτά πριν από την επίθεση εναντίον του Έκε, σύμφωνα με την αστυνομία, μία τετραμελής ομάδα είχε επιτεθεί εναντίον ενός 28χρονου που μετέχει στην προεκλογική εκστρατεία των Πρασίνων στη διάρκεια αφισοκόλλησης στην ίδια περιοχή της Δρέσδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.