- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Έρευνα στο γραφείο ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες - Συνεργάτης του συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας
Ποιες κατηγορίες τον βαραίνουν
Έρευνα στο γραφείο ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες - Κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος συνεργάτη του
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ερευνά σήμερα το γραφείο του ευρωβουλευτή της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Μαξιμίλιαν Κρα στις Βρυξέλλες, μετά τη σύλληψη συνεργάτη του με την υποψία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, μετέδωσε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD.
Έρευνα στο γραφείο ευρωβουλευτή στις Βρυξέλλες
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σχετική άδεια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δόθηκε σήμερα το πρωί, κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών. Διευκρινίζεται πάντως ότι η έρευνα αφορά τον 43χρονο Γιαν Γκ. και όχι τον ευρωβουλευτή, ο οποίος ωστόσο εξετάζεται ως μάρτυρας στην υπόθεση.
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία θεωρεί ότι ο ύποπτος κατασκόπευε Κινέζους αντιφρονούντες στη Γερμανία και ότι έδινε πληροφορίες από τους κύκλους του ευρωκοινοβουλίου στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Γιαν Γκ. ήρθε στη Γερμανία από την Κίνα το 2002, σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης και έχει λάβει τη γερμανική υπηκοότητα. Το ARD μετέδωσε επίσης ότι πριν από μερικά χρόνια είχε προσφερθεί να εργαστεί στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος ως πληροφοριοδότης, αλλά απερρίφθη και παραπέμφθηκε στο τοπικό γραφείο της Υπηρεσίας στη Σαξονία. Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, εργάστηκε εκεί ως πληροφοριοδότης από το 2007 έως το 2018. Έναν χρόνο μετά προσελήφθη από τον Μαξιμίλιαν Κρα στο γραφείο του στις Βρυξέλλες.
Ο ίδιος ο ευρωβουλευτής πάντως βρίσκεται ταυτόχρονα στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών, οι οποίες διερευνούν στοιχεία περί χρηματισμού πολιτικών της AfD από τη Μόσχα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.