- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γουάινστιν: Εμφανίστηκε ενόψει της νέας του δίκη στην Νέα Υόρκη
Mετά την απόφαση της περασμένης εβδομάδας
Χάρβεϊ Γουάινστιν: Εμφανίζεται για τη νέα δίκη στη Νέα Υόρκη
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν εμφανίστηκε την Τετάρτη στο πολιτειακό δικαστήριο του Μανχάταν για πρώτη φορά μετά την απόρριψη από το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης της καταδίκης του για βιασμό το 2020 την περασμένη εβδομάδα.
Η ακρόαση ενώπιον του δικαστή Κέρτις Φάρμπερ θα δώσει την ευκαιρία στους εισαγγελείς και τους δικηγόρους του Γουάινστιν να εξετάσουν τα επόμενα βήματα για τον πρώην μεγιστάνα του κινηματογράφου, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια νέα δίκη.
«Ο Χάρβεϊ ανυπομονεί για μια δίκαιη δίκη», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γουάινστιν, Τζούντα Ένγκελμαγιερ.
Ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών σε φυλακή στα βόρεια της πολιτείας Ρομ της Νέας Υόρκης. Οι ένορκοι στο Μανχάταν καταδίκασαν τον Φεβρουάριο του 2020 τον Γουάινστιν για σεξουαλική επίθεση εναντίον της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χέιλι το 2006 και για βιασμό της επίδοξης ηθοποιού Τζέσικα Μαν το 2013. Είναι μεταξύ των περισσότερων από 80 γυναικών που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.
Η καταδίκη περιελάμβανε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού και βιασμό τρίτου βαθμού. Ο Γουάινστιν, ο οποίος έχει αρνηθεί ότι είχε σεξουαλικές επαφές χωρίς συναίνεση με οποιονδήποτε, αθωώθηκε για άλλες κατηγορίες.
Η ετυμηγορία χαιρετίστηκε ως ορόσημο για το κίνημα #MeToo, στο πλαίσιο του οποίου γυναίκες κατηγόρησαν εκατοντάδες άνδρες στον χώρο της ψυχαγωγίας, των μέσων ενημέρωσης, της πολιτικής και άλλων τομέων για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά.
Την περασμένη εβδομάδα, το Εφετείο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι ο δικαστής Τζέιμς Μπερκ, ο οποίος προήδρευσε της δίκης, έκανε ένα κρίσιμο λάθος επιτρέποντας σε τρεις γυναίκες να καταθέσουν για υποτιθέμενες σεξουαλικές επιθέσεις του Γουάινστιν, οι οποίες δεν αποτελούσαν μέρος των ποινικών κατηγοριών εναντίον του.
Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να ασκήσει εκ νέου δίωξη κατά του Γουάινστιν. «Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επανεξετάσουμε αυτή την υπόθεση και παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας προς τους επιζώντες σεξουαλικών επιθέσεων», δήλωσε η Έμιλι Τατλ, εκπρόσωπος του Μπραγκ, σε ηλεκτρονικό μήνυμα την περασμένη εβδομάδα.
Ανεξάρτητα από το αν θα δικαστεί εκ νέου, ο Γουάινστιν δεν είναι πιθανό να αποφυλακιστεί, διότι καταδικάστηκε επίσης σε 16 χρόνια κάθειρξη μετά την ξεχωριστή δίκη του για βιασμό στην Καλιφόρνια. Οι δύο ποινές δεν μπορούν να εκτίσουν ταυτόχρονα.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ έρχεται σε μια περίοδο κλιμακούμενης εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών
Ο 41χρονος Βρετανός συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ορλεάνης
Αυξάνει ο ανταγωνισμός με την Κίνα
Χαμογελαστή, χαιρέτησε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω από το «Le Royal Monceau»
977 άνθρωποι αγνοούνται, μεταξύ των οποίων 517 αλλοδαποί υπήκοοι
Ο οδηγός άφησε την παραγγελία στην πόρτα και απομακρύνθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα
Ένας φόρος τιμής από τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή
Ο ρόλος του «Χασάπη της Βοσνίας» στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995
Ο γιος του Ρομπ και της Μισέλ Ράινερ περιέγραψε τον πόνο της απώλειας των γονιών του
Τουλάχιστον 538 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 1.400 αγνοούνται
Είχε στεφθεί σε ηλικία τριών ετών μετά τον θάνατο του πατέρα του στο Τόρο της δυτικής Ουγκάντα
Τα δύο ανησυχητικά περιστατικά σε συναυλίες της και η απάντηση του συζύγου της
Πώς ο εκλιπών κατάφερε να κάνει έναν παρωχημένο θεσμό να μοιάζει σύγχρονος
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αστυνομικοί απομάκρυναν τους μετανάστες σε προβλήτα - Αυξάνεται η πίεση στον Σάντσεθ
Απαξιωτικά μηνύματα για την επεξεργασμένη με ΑΙ φωτογραφία της τραγουδίστριας
Ο γάμος με τη Μέτε-Μάριτ, ο Τζέφρι Έπσταϊν και οι κατηγορίες για τον θεό γιο
Το 2023 είχε δηλώσει ότι τα Γλυπτά θα έπρεπε να επιστραφούν στην Ελλάδα «χωρίς όρους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.