- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ανέτρεψε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για το #MeToo
«Ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί για τίποτα περισσότερο από κακή συμπεριφορά»
Γουάινστιν: Δικαστηρίο ανέτρεψε την καταδίκη του για το #MeToo - Τι σηματοδοτεί η απόφαση
Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την Πέμπτη την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό το 2020, κρίνοντας ότι ο δικαστής στη δίκη-ορόσημο του 2020 πήρε "κατάφωρες" λανθασμένες αποφάσεις, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης να αφήσει γυναίκες να καταθέσουν για ισχυρισμούς που δεν αποτελούσαν μέρος της υπόθεσης.
Η απόφαση του πολιτειακού Εφετείου ανοίγει εκ νέου ένα επώδυνο κεφάλαιο για τη σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά ισχυρών προσώπων - μια εποχή που ξεκίνησε το 2017 με μια πλημμύρα καταγγελιών εναντίον του Γουάινστιν. Οι κατήγοροί του θα μπορούσαν να αναγκαστούν και πάλι να ανοίξουν ξανα τα τραύματά τους στο εδώλιο του μάρτυρα.
Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ανατράπηκε η καταδίκη του για βιασμούς
Η πλειοψηφία του δικαστηρίου δήλωσε ότι "αποτελεί κατάχρηση της δικαστικής διακριτικής ευχέρειας να επιτρέπονται ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί για τίποτα περισσότερο από κακή συμπεριφορά που καταστρέφει τον χαρακτήρα ενός κατηγορουμένου, αλλά δεν ρίχνει φως στην αξιοπιστία του σε σχέση με τις ποινικές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν".
Ο 72χρονος Γουάινστιν εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών σε φυλακή της Νέας Υόρκης μετά την καταδίκη του για εγκληματική σεξουαλική πράξη επειδή έκανε με τη βία στοματικό σεξ σε βοηθό τηλεοπτικής και κινηματογραφικής παραγωγής το 2006 και για βιασμό τρίτου βαθμού σε ηθοποιό το 2013.
Θα παραμείνει στη φυλακή επειδή καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες το 2022 για έναν ακόμη βιασμό και σε 16 χρόνια φυλάκιση. Ο Γουάινστιν αθωώθηκε στο Λος Άντζελες για τις κατηγορίες που αφορούσαν μία από τις γυναίκες που κατέθεσαν στη Νέα Υόρκη.
Η ανατροπή της καταδίκης του Γουάινστιν είναι το δεύτερο μεγάλο πλήγμα του #MeToo τα τελευταία δύο χρόνια, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εκδικάσει την έφεση κατά της απόφασης δικαστηρίου της Πενσυλβάνια να ακυρώσει την καταδίκη του Μπιλ Κόσμπι για σεξουαλική επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.