Κοσμος

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Η πρώτη έξοδος με την Καμίλα στο πλευρό του σε κέντρο θεραπείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με ριγέ μπλε σακάκι χαμογελάει κρατώντας λουλούδια
Ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφτηκε αντι-καρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο © ΕΡΑ/TOLGA AKMEN

Ο Βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε αντι-καρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο επιστρέφοντας στα δημόσια καθήκοντα

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ', ο οποίος διαγνώστηκε πρόσφατα με καρκίνο, επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντά του τη Μεγάλη Τρίτη. Αυτή ήταν η πρώτη επίσημη έξοδός του μετά τα άσχημα νέα για την υγεία του. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι γιατροί του αισθάνονται αισιόδοξοι από την πρόοδο της υγείας του.

King Charles and Queen Camilla visit cancer treatment centre for charity

Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο Κάρολος - Τι λένε οι γιατροί του

Ο 75χρονος μονάρχης αποκάλυψε ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο στις αρχές Φεβρουαρίου και συνεχίζει τη θεραπεία του, ενώ παράλληλα επιστρέφει και πάλι στα δημόσια καθήκοντά του.

Η πρώτη εμφάνισή του ήταν σε κέντρο θεραπείας καρκίνου στο Λονδίνο, όπου αναμενόταν να συναντήσει ασθενείς και προσωπικό.

«Πρέπει να κάνω τη θεραπεία μου σήμερα το απόγευμα», δήλωσε ο 75χρονος Βρετανός Βασιλιάς στο πρακτορείο ειδήσεων PA, μετά τη συνάντησή του με την ασθενή Λέσλι Γούντμπριτζ.

Ο Κάρολος θα είναι επίσης και ο νέος «προστάτης» του οργανισμού Cancer Research UK, που προωθεί την έρευνα για τον καρκίνο.

Ο Βασιλιάς συνοδευόταν από τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα. Το ζευγάρι χαμογέλασε και έγνεψε στους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν εκεί κατά την άφιξή τους, πριν τους καλωσορίσει και το ιατρικό προσωπικό.

Ο Βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα
Ο Βασιλιάς Κάρολος με την Καμίλα © ΕΡΑ/TOLGA AKMEN

Ο Κάρολος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες δημόσιες εμφανίσεις

Ο Βασιλιάς έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της θεραπείας του μέχρι στιγμής για να συγκεντρωθεί στο να γίνει καλά.

Μετά την επίσκεψή του στο αντι-καρκινικό νοσοκομείο ο Κάρολος σχεδιάζει να πραγματοποιήσει και άλλες δημόσιες εμφανίσεις.

Στα τέλη Ιουνίου αυτός και η Καμίλα έχουν προγραμματίσει να δεχτούν το ιαπωνικό αυτοκρατορικό ζευγάρι, στο Λονδίνο.

Δεν είναι πάντως ακόμη σαφές εάν ο Κάρολος θα λάβει μέρος σε σημαντικά γεγονότα τον Ιούνιο, όπως η παρέλαση  για τα γενέθλιά του (Trooping the Color) ή ο εορτασμός των 80 χρόνων από τη  συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία, το 1944.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.