- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία Ζελένσκι στο ΝΑΤΟ για περισσότερη βοήθεια
Το ΝΑΤΟ δεσμεύτηκε για νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας
ΝΑΤΟ: Οι χώρες μέλη δεσμεύτηκαν να παράσχουν νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία
Οι χώρες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα να εφοδιάσουν το Κίεβο με πρόσθετα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Εκτός από τα συστήματα Patriot, υπάρχουν και άλλα όπλα που μπορούν να παρέχουν οι σύμμαχοι, όπως το (γαλλικό σύστημα) SAMP/T και πολλά άλλα. Εκείνοι που δεν έχουν διαθέσιμα συστήματα δεσμεύτηκαν να παράσχουν οικονομική υποστήριξη ώστε να αγοραστούν για την Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Ο Στόλτενμπεργκ δεν ανέφερε λεπτομερώς πόσα νέα αντιαεροπορικά συστήματα θα παραλάβει η Ουκρανία, λέγοντας ότι αναμένει νέες ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες. «Η βοήθεια είναι καθ’ οδόν. Και αναμένω ότι θα ανακοινωθεί περισσότερη βοήθεια και στήριξε στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα η Γερμανία δεσμεύτηκε να εφοδιάσει το Κίεβο με μια τρίτη συστοιχία Patriot από τα αποθέματά της. Οι ΗΠΑ διαθέτουν τον μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων Patriοτ ενώ στην Ευρώπη τέτοιες συστοιχίες διαθέτουν η Ισπανία, η Ελλάδα και άλλες χώρες.
ΝΑΤΟ: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει τις πιέσεις
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον επτά συστήματα αεράμυνας Patriot ή άλλα υψηλής τεχνολογίας συστήματα αεροπορικής άμυνας για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, με τον Ουκρανό πρόεδρο να προτρέπει τα μέλη της Συμμαχίας να εντείνουν τη στρατιωτική τους βοήθεια στο Κίεβο.
Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία μέσω βίντεο-σύνδεσης στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, ο Ουκρανός πρόεδρος περιέγραψε το τρέχον επίπεδο ξένης βοήθειας ως «πολύ περιορισμένο» και ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν αφέθηκε να προστατευτεί μόνο του στη μαζική αεροπορική επιδρομή του Ιράν το περασμένο Σάββατο.
"(Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν πρέπει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και ο ουρανός μας πρέπει να γίνει ξανά ασφαλής... Και αυτό εξαρτάται πλήρως από την επιλογή σας... (η) επιλογή αν είμαστε πράγματι σύμμαχοι", τόνισε ο Ζελένσκι στην ομιλία του.
Η Ρωσία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς μεγάλης εμβέλειας κατά ουκρανικών ενεργειακών υποδομών και ουκρανικών πόλεων τις τελευταίες εβδομάδες, εντείνοντας την πίεση στο Κίεβο καθώς οι πολυάριθμες και καλύτερα εξοπλισμένες δυνάμεις της Μόσχας προχωρούν αργά στο πεδίο της μάχης στην ανατολική Ουκρανία.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.