- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Συλλογή haute couture από φυτικά υπολείμματα από τους κήπους του βασιλιά Καρόλου
Έχει τίτλο «Royal Garden Waste To Fashion’s Future» - Πόσο θα διαρκέσει
Βασιλιάς Κάρολος: Η «φυτική» συλλογή haute couture - Πόσο θα διαρκέσει
Συλλογή από ιδιαίτερα ενδύματα που δημιουργήθηκαν με φυτικά απόβλητα από τους κήπους του βασιλιά Καρόλου φιλοξενείται στην Οικία Σάντρινγκχαμ της βασιλικής οικογένειας, στο Νόρφολκ της Αγγλίας.
Η συλλογή των 26 ενδυμάτων και αξεσουάρ αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των σχεδιαστών Vin + Omi και του βασιλιά Καρόλου τους οποίους έφερε κοντά το κοινό τους πάθος για βιωσιμότητα, όταν γνωρίστηκαν το 2018.
Η έκθεση, με τίτλο «Royal Garden Waste To Fashion’s Future» φιλοξενείται από τις 23 Μαρτίου έως τις 11 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα στην Οικία Σάντρινγκχαμ.
Οι Vin + Omi και οι κομψές δημιουργίες από τον κήπο του βασιλιά Καρόλου
Στην έκθεση περιλαμβάνονται οι πρώτες δημιουργίες των Vin + Omi με τη χρήση πετασίτη, χωροκατακτητικού ασιατικού φυτού που αγαπά τους βάλτους και αναπτύσσεται δίπλα στις λίμνες στο Σάντρινγκχαμ, σύμφωνα με τη δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent». Το φυτό χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία κομψού μάξι φορέματος, το οποίο περιγράφεται ως το πρώτο στον κόσμο.
Άλλα ενδύματα έχουν δημιουργηθεί από φυτικά υλικά από τους βασιλικούς κήπους στην κατοικία του βασιλικού ζεύγους, Χάιγκροουβ Χάουζ στο Γκλόστερσιρ.
Μετά από τη συνάντησή τους το 2018, ο βασιλιάς κάλεσε τους Vin + Omi στο κτήμα του δίνοντάς τους την ευκαιρία να ψάξουν τα φυτικά υπολείμματα από τον κήπο και να δουν τι υλικά θα μπορούσαν να φτιάξουν από αυτά. Την επόμενη χρονιά, οι σχεδιαστές με μία νέα διαδικασία μετέτρεψαν τσουκνίδες που είχαν μαζέψει σε ένα ευέλικτο ύφασμα. Το υλικό χρησιμοποιήθηκε για φόρεμα που παρουσιάζεται στην έκθεση.
Άλλα φυτικά υλικά που ενσωματώνονται στις δημιουργίες τους είναι ο ανθρίσκος, η ιτιά, η ορτανσία και το εριοφόρο.
Οι Vin+ Omi είναι βραβευμένοι σχεδιαστές μόδας και πολυμέσων που εργάζονται διεθνώς. Η προσέγγιση τους στη μόδα είναι φιλική προς το περιβάλλον με έμφαση στην κυκλική οικονομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.