Κοσμος

Oι δικηγόροι του Τραμπ λένε ότι αδυνατεί να καταθέσει εγγυητική για το πρόστιμο των 467 εκατ. δολαρίων

Kινδύνευει με κατάσχεση ακινήτων αν δεν δώσει εγγυήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ντόναλντ Τραμπ
O Ντόναλντ Τραμπ © EPA

Ντόναλντ Tραμπ: Ο πρώην πρόεδρος αδυνατεί να καταθέσει εγγύηση για το πρόστιμο των 467 εκατομμυρίων δολαρίων

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ δήλωσαν τη Δευτέρα σε εφετείο της Νέας Υόρκης ότι ο πρώην πρόεδρος είναι αδύνατον να καταθέσει εγγύηση που να καλύπτει ολόκληρο το ποσό του προστίμου για αστική απάτη ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου έγραψαν «η εγγυητική επιστολή δεν είναι δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες».

Με τους τόκους, ο Τραμπ οφείλει 456,8 εκατομμύρια δολάρια. Συνολικά, ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοί του, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας του και κορυφαίων στελεχών του, οφείλουν 467,3 εκατομμύρια δολάρια. Για να λάβουν εγγύηση, θα πρέπει να καταθέσουν εγγυήσεις αξίας 557 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν οι δικηγόροι του Τραμπ.

Δικαστής πολιτειακού εφετείου αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι ο Τραμπ πρέπει να καταθέσει εγγύηση που να καλύπτει ολόκληρο το ποσό για να αναστείλει την εκτέλεση της απόφασης, η οποία θα αρχίσει στις 25 Μαρτίου.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον αποφάνθηκε τον Φεβρουάριο ότι ο Τραμπ, η εταιρεία του και κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένων των γιων του Έρικ και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, συνωμότησαν επί χρόνια για να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές διογκώνοντας τον πλούτο του στις οικονομικές καταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την εξασφάλιση δανείων και τη σύναψη συμφωνιών.

Ένας μεσίτης ακινήτων που επιστράτευσε ο Τραμπ για την υπόθεση, έγραψε σε ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο δικαστήριο ότι λίγες εταιρείες θα εξέταζαν την έκδοση ομολόγου αυτού του μεγέθους. 

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς δήλωσε ότι θα επιδιώξει να κατασχέσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Τραμπ, εάν δεν είναι σε θέση να πληρώσει.

Ο Τραμπ θα λάβει αυτόματη αναστολή αν καταθέσει χρήματα, περιουσιακά στοιχεία ή μια εγγυητική επιστολή έφεσης που θα καλύπτει αυτά που οφείλει. Ο πρώην πρόεδρος υποστηρίζει ότι αξίζει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια και κατέθεσε πέρυσι ότι είχε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, εκτός από ακίνητα και άλλες επενδύσεις.

Τον Ιανουάριο, ένα σώμα ενόρκων καταδίκασε τον Τραμπ να καταβάλει 83,3 εκατομμύρια δολάρια στη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ για τη δυσφήμισή της, αφού τον κατηγόρησε το 2019 ότι την κακοποίησε σεξουαλικά σε πολυκατάστημα του Μανχάταν τη δεκαετία του 1990. Ο Τραμπ κατέθεσε πρόσφατα εγγύηση που καλύπτει το ποσό αυτό, ενώ κάνει έφεση.

Πηγή: AP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ