Κοσμος

Όρεγκον: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού επί 4 χρόνια για πρώην διευθυντή χριστιανικού σχολείου

Οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όρεγκον: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού επί 4 χρόνια για πρώην διευθυντή χριστιανικού σχολείου
Όρεγκον: Κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού επί 4 χρόνια για πρώην διευθυντή χριστιανικού σχολείου © Unsplash

Όρεγκον: Καθηγητής κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση - Οι αρχές πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα

Ένας πρώην διευθυντής χριστιανικού σχολείου του Όρεγκον και η σύζυγός του, κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού επί τέσσερα χρόνια.

Ο Ντέιβ Άλαν Γουέικφιλντ, 60 ετών, και η Ρέιτσελ Γουέικφιλντ, 54 ετών, κατηγορήθηκαν για πολλές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης στις 20 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Clackamas. Ο Ντέιβιντ αντιμετωπίζει 20 κατηγορίες και η Τζιν 11.

Το θύμα ήταν τότε 14 ετών 

Το θύμα, το οποίο είναι πλέον ενήλικο, ήταν 14 ετών όταν ξεκίνησε η φερόμενη κακοποίηση, λένε οι αρχές. Εκείνη την εποχή, ο Ντέιβιντ ήταν διευθυντής και στη συνέχεια αθλητικός διευθυντής του Damascus Christian School, ενώ η Ρέιτσελ ήταν αναπληρώτρια δασκάλα και προπονήτρια, σύμφωνα με τον σερίφη. Δεν είναι σαφές αν οι Γουέικφιλντ έχουν προσλάβει δικηγόρο για να μιλήσει εκ μέρους τους.

Οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα και ζητούν πληροφορίες.

"Ο Ντέιβ και η Ρέιτσελ Γουέικφιλντ υπήρξαν πολύτιμα μέλη της κοινότητας της κομητείας Κλακάμας για όλη τους τη ζωή", λέει ο δικηγόρος τους Ζακ Στερν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Oregonian. "Αρνούνται τις κατηγορίες και ανυπομονούν για την ημέρα που θα αποκαλυφθεί η αλήθεια".

Η ανακοίνωση του χριστιανικού σχολείου στο Όρεγκον

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook, το Damascus Christian School αναφέρει ότι είναι "συντετριμμένο" από τις κατηγορίες.

"Παρόλο που αυτό το ζευγάρι δεν έχει συνδεθεί με την εκκλησία ή το σχολείο εδώ και αρκετό καιρό, η Damascus Community Church και το Χριστιανικό Σχολείο εξακολουθούν να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους αυτές τις αναφορές και η ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα", αναφέρει η δήλωση. "Εάν μας ζητηθεί, θα συνεργαστούμε πλήρως με τις αστυνομικές αρχές και τα δικαστήρια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Αν έχετε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις κατηγορίες ή άλλες καταγγελίες, σας ενθαρρύνουμε να επικοινωνήσετε απευθείας με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Clackamas".

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ