Κοσμος

O Ricky Gervais εναντίον της ίδιας του της βότκας

Μια αντιδιαφήμιση για τη βότκα από τη Βόρεια Αγγλία

62222-137653.jpg
A.V. Team
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ricky Gervais εναντίον της ίδιας του της βότκας
© EPA/HFPA

Ricky Gervais: Η νέα διαφήμιση για την επιχείρηση ποτών Dutch Barn Vodka και οι αντιδράσεις

Την περασμένη εβδομάδα ο Ricky Gervais εμφανίστηκε σε μια καινούργια διαφήμιση για την επιχείρηση ποτών Dutch Barn Vodka, της οποίας είναι συνιδιοκτήτης. Για μια ακόμη φορά, ο ιδιοφυής κωμικός κάνει το θαύμα του: σε στιλ διαφήμισης της Big Pharma, ο Gervais στέκεται δίπλα στο μπουκάλι της βότκας σε λευκό φόντο, κοιτάζοντας κατευθείαν στην κάμερα, ενώ δίπλα του βρίσκεται ένας ψευτογιατρός. Ο Gervais δίνει τον λόγο στον γιατρό αφού του ζητάει να απαριθμήσει τα κακά που προκαλεί το αλκοόλ. Κι ο γιατρός τα αραδιάζει: «υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο, ηπατική νόσος, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πεπτικά προβλήματα, κατάθλιψη, βία και ατυχήματα». Αυτή είναι η διαφήμιση της λεγόμενης ολλανδικής βότκας, που δεν είναι ολλανδική αλλά παρασκευάζεται στην Ellers Farm στο βόρειο Γιόρκσαϊρ: το στιλ είναι σκοτεινό, χωρίς χαμόγελα, και παρ’ όλ’ αυτά προκαλεί γέλιο. Ο Gervais σατιρίζει την αμερικανική Big Pharma που έχει γίνει περίγελος στον κόσμο επειδή διαφημίζει φάρμακα στην τηλεόραση όπως μάρκες ρούχων. Συνήθως, αυτά τα φάρμακα προορίζονται για ασθένειες που προκαλούνται από άλλα φάρμακα ή από κακές επιλογές τρόπου ζωής. Το πιο φρικιαστικό αυτών των διαφημίσεων είναι η περιγραφή των παρενεργειών, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να αποτρέπει τους καταναλωτές τους.

Ricky Gervais Dutch Barn Vodka Advert 6

Στο Χ όπου αναρτήθηκε η διαφήμιση υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις: μήπως ο Gervais νιώθει άσχημα που συνεργάζεται με επιχείρηση αλκοόλ όταν υπάρχουν τόσες πολλές αρνητικές παρενέργειες στο ποτό; Ίσως αυτή η ανάποδη διαφήμιση είναι ο τρόπος του να μετριάσει την ενοχή του σε περίπτωση που συμβεί κάτι άσχημο σε κάποιον που βαλθεί να μπεκροπίνει Dutch Barn Vodka. Αλλά, το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι η γεύση αυτής της βότκας η οποία φέρεται να έχει γεύση μήλων και μια «ιδέα» από πατάτα και θεωρείται κατάλληλη για περίτεχνα κοκτέιλ. Οι θαυμαστές του Ricky Gervais ίσως θελήσουν να τη δοκιμάσουν παρά τις προειδοποιήσεις.

To πιο πρόσφατο τηλεοπτικό σόου του Gervais «Armageddon» προβάλλεται τώρα στο Netflix προκαλώντας αντιδράσεις εκ μέρους των woke, πολλοί εκ των οποίων το θεωρούν «άνοστο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ