Κοσμος

Ο άνδρας που έφαγε πάνω από 34.000 Big Mac - Διεύρυνε το παγκόσμιο ρεκόρ του

Έγινε ένας από τους μακροβιότερους κατόχους των ρεκόρ Γκίνες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70χρονος Αμερικανός επέκτεινε το ρεκόρ για τα περισσότερα Big Mac που καταναλώθηκαν ποτέ - Έχει φάει περισσότερα από 34.000.
Διεύρυνε το ρεκόρ Γκίνες του ο Don Gorske, ο άνδρας που έχει φάει περισσότερα από 34.000 Big Mac © Guinness World Records

70χρονος Αμερικανός επέκτεινε το ρεκόρ για τα περισσότερα Big Mac που καταναλώθηκαν ποτέ - Έχει φάει περισσότερα από 34.000.

Έχοντας φάει 728 Big Mac κατά τη διάρκεια του 2023, ο Donald Gorske επέκτεινε το ρεκόρ Γκίνες που κατείχε ο ίδιος, για τα περισσότερα μπέργκερ που καταναλώθηκαν σε μια ζωή.Το ρεκόρ του Don ανέρχεται πλέον σε συνολικά 34.128 Big Mac.

70χρονος Αμερικανός επέκτεινε το ρεκόρ για τα περισσότερα Big Mac που καταναλώθηκαν ποτέ - Έχει φάει περισσότερα από 34.000.
Ο ρέκορντμαν των Big Mac έχει καταγράψει όλα τα μπέργκερ που έχει καταναλώσει και εξακολουθεί να συλλέγει όλα τα χαρτόκουτα και τις αποδείξεις © Guinness World Records

Έφαγε το πρώτο του Big Mac πριν από 52 χρόνια

Ο 70χρονος συνταξιούχος σωφρονιστικός υπάλληλος από το Fond du Lac του Wisconsin των ΗΠΑ έφαγε το πρώτο του Big Mac πριν από σχεδόν 52 χρόνια, στις 17 Μαΐου 1972.

«Εκείνη τη στιγμή, είπα: “Μάλλον θα τα τρώω αυτά για το υπόλοιπο της ζωής μου”. Πέταξα τις συσκευασίες στο πίσω κάθισμα και άρχισα να τα μετράω από την πρώτη μέρα», ανακαλεί.

Έχει καταγράψει κάθε Big Mac που έχει φάει από εκείνη την ημέρα και εξακολουθεί να έχει όλα τα χαρτόκουτα και τις αποδείξεις.

I've eaten 30,000 McDonald's Big Macs! - Guinness World Records

Κάτοχος ρεκόρ Γκίνες από το 1999

Ο Don κέρδισε τον τίτλο του στο Guinness World Records το 1999, αν και οι ιδιόρρυθμες διατροφικές του συνήθειες απασχολούν τα ΜΜΕ από το 1986, την ίδια χρονιά που ξεκίνησε τη δουλειά του σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ουισκόνσιν.

Παρά την απόρριψη των περισσότερων αιτημάτων για συνεντεύξεις λόγω της «αδυσώπητης» λεκτικής κακοποίησης που θα δεχόταν αν οι τρόφιμοι τον έβλεπαν στην τηλεόραση, δεν άργησε να γίνει πασίγνωστος σε ολόκληρη τη φυλακή.

Όσο για τους συναδέλφους του, υποστήριξαν με κάθε τρόπο τις επιδόσεις του και τις ημέρες που δούλευε διπλές βάρδιες, φρόντιζαν να του προμηθεύουν τα Big Mac οι ίδιοι.

Όταν ξεκίνησε άρχισε να τρώει Big Mac, ο Don κατανάλωνε έως και εννέα την ημέρα. Σήμερα, τρώει συνήθως δύο: ένα για μεσημεριανό και ένα για βραδινό.

Κανένα πρόβλημα υγείας για τον ρέκορτνμαν των Big Mac

Εκτός από τα Big Mac, ο Don δεν τρώει πολλά άλλα. Παραλείπει εντελώς το πρωινό και το μόνο άλλο φαγητό που καταναλώνει είναι ένα μικρό βραδινό σνακ όπως παγωτό, μια μπάρα φρούτων ή πατατάκια.

Το αγαπημένο του φαγητό εκτός από τους Big Mac ήταν ο αστακός, αλλά ο Ντον λέει ότι η τελευταία φορά που έφαγε ήταν πριν από 28 χρόνια.

Παρά το γεγονός ότι έχει φάει πάνω από 34.000 Big Mac, ο Don λέει ότι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα υγείας.

Για να διατηρήσει τη φόρμα του, ο Don παραλείπει τις τηγανιτές πατάτες στα μπέργκερ του και περπατάει έξι μίλια κάθε μέρα.

Ο Ντον είναι πολύ γνωστός στα McDonald's της περιοχής του - έχει ακόμη και το πορτρέτο του κρεμασμένο στον τοίχο του καταστήματος.

Στην πραγματικότητα, η αγάπη του για τα McDonald's είναι τόσο βαθιά, που έκανε πρόταση γάμου στη γυναίκα του σε πάρκινγκ της αλυσίδας γρήγορου φαγητού.

(Με πληροφορίες του Guinness World Records)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ