Κοσμος

Άγαλμα του Λέμι των Motörhead θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του

Εγκρίθηκαν τα σχέδια για το χάλκινο γλυπτό μήκους 2,25 μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Άγαλμα του Λέμι Κίλμιστερ των Motörhead θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του - Τα σχέδια που εγκρίθηκαν και οι ανησυχίες της αστυνομίας.
Άγαλμα του αείμνηστου αρχηγού των Motörhead Λέμι Κίλμιστερ θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του © EPA/Hannah McKay

Βρετανία: Άγαλμα του Λέμι Κίλμιστερ των Motörhead θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του - Τα σχέδια που εγκρίθηκαν και οι ανησυχίες της αστυνομίας.

Άγαλμα του αείμνηστου αρχηγού των Motörhead Λέμι Κίλμιστερ θα ανεγερθεί στη γενέτειρά του, στο Μπάρσλεμ του Στόουκ-ον-Τρεντ στην Αγγλία.

Ο Λέμι των Motörhead
Ο Λέμι των Motörhead © EPA/Eliseo Trigo

Άγαλμα για τον Λέμι στην αγορά του Μπάρσλεμ

Τα σχέδια για το χάλκινο γλυπτό μήκους 2,25 μέτρων έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το BBC, παρά τις ανησυχίες της αστυνομίας ότι το άγαλμα θα μπορούσε να δημιουργήσει «καλοπροαίρετο αλλά πιθανό περιστατικό που προκαλεί την προσοχή» - συγκεκριμένα γλεντζέδες που θα σκαρφαλώνουν στο βάθρο για να φωτογραφηθούν με τον Λέμι ή να προκαλέσουν βανδαλισμούς. Το άγαλμα βρίσκεται στην αγορά του Μπάρσλεμ.

Το γλυπτό για τον Λέμι - Στην εμβληματική σκηνική του στάση

Ο γλύπτης Άντι Έντουρντς θα κατασκευάσει το άγαλμα από πηλό του Σταφορντσάιρ, έχοντας προηγουμένως δημιουργήσει γλυπτά των ποδοσφαιριστών Μπράιαν Κλαφ και του Πίτερ Τέιλορ στο Ντέρμπι, καθώς και των Beatles στο Πιερ Χεντ του Λίβερπουλ.

10 Unforgettable Lemmy Kilmister Moments

Ο καλλιτέχνης απεικονίζει τον Λέμι στην εμβληματική σκηνική του στάση, να τραγουδά με το κεφάλι ψηλά και το μικρόφωνο τοποθετημένο ασυνήθιστα ψηλά από πάνω του.

Μετά την ανησυχία των τοπικών αρχών, ο Έντουαρντς συμφώνησε να αυξήσει το ύψος του βάθρου του αγάλματος από 2,5 σε 3 μέτρα και το υλικό του έχει επίσης αλλάξει και από μαύρος γρανίτης θα χρησιμοποιηθεί ψαμμίτης, που ταιριάζει σε κοντινή απόσταση το πρώην δημαρχείο.

Λέμι Κίλμιστερ: Κορυφαία προσωπικότητα του ροκ εν ρολ

Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος Motörhead Ίαν «Λέμι» Κίλμιστερ πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 70 ετών τον Δεκέμβριο του 2015.

Ο μυθικός ρόκερ, τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος, ένας από τους μεγάλους επιζώντες του ροκ εν ρολ, αν και μνημειώδης γλεντοκόπος, είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Motorhead Live fast Die old Part 1

Εμβληματική φυσιογνωμία, ο τραγουδιστής που ζούσε στο Λος Άντζελες, είχε μια απαράμιλλη εμφάνιση, με φαβορίτες, προτεταμένες ελιές στο πρόσωπο και φορούσε ένα μαύρο καπέλο, ενώ στα μαύρα ήταν και η υπόλοιπη αμφίεσή του. Στη σκηνή είχε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του ώστε να τραγουδά κοιτώντας προς τα πάνω. Θεωρείτο ένας από τους πρωτοπόρους της χέβι μέταλ σκηνής, αν και επέμενε ότι οι Motörhead ήταν ένα ροκ εν ρολ συγκρότημα.

Διαβάστε ακόμη → Motörhead: Ο άσος μπαστούνι που έγινε πιο δημοφιλής και από τους ίδιους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ