Κοσμος

Κρίστι Γκράμπχαμ: Το 24χρονο μοντέλο που βρέθηκε ακρωτηριασμένο σε μια βαλίτσα

Μια έγγαμη ζωή με βία, ναρκωτικά και πορνεία

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ

Η Κρίστι Γκράμπχαμ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον άντρα της Πωλ Γκράμπχαμ

Στις 6 Απριλίου του 2009, ένας οδηγός φορτηγού στην Ουαλία σταμάτησε τη νταλίκα του στην εθνική οδό Μ4 και κατέβηκε να κάνει την ανάγκη του. Χώθηκε στις φυλλωσιές, σε ένα σκοτεινό χώρο δίπλα στον τσιμεντένιο όγκο του αυτοκινητοδρόμου, και εκεί έκανε μια φρικτή ανακάλυψη. Είδε μια ογκώδη βαλίτσα ανάμεσα σε χαμόκλαδα, που είχε μερικώς ξεκολλήσει ο πάτος της και εξείχε ένα χέρι με χρυσή βέρα στο ένα δάχτυλο. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ψεύτικη κούκλα, ώσπου πρόσεξε τα ξανθά μαλλιά της, γεμάτα αίματα, και κάλεσε την αστυνομία.

Πωλ, δεν ξέρω γιατί τρελάθηκες απόψε χωρίς λόγο, θύμωσες και ξέφυγες τελείως

Τρεις βδομάδες νωρίτερα είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της 24χρονης Κρίστι Γουίλσον από τον 26χρονο σύζυγό της Πωλ Γκράμπχαμ. Όταν βρέθηκε η βαλίτσα με το γυναικείο πτώμα, η αστυνομία δεν άργησε να το ταυτοποιήσει, χάρη στην ταξιδιωτική ετικέτα με το όνομά της που βρισκόταν πάνω στη βαλίτσα.

Η δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ
© Youtube

Λίγο καιρό νωρίτερα, έντυπο της Ουαλίας, είχε παρουσιάσει το ευτυχισμένο νιόπαντρο ζευγάρι που έμενε στο γραφικό Σουόνσι. Η Κρίστι είχε παραδεχτεί ότι δεν είχαν κάνει το πιο ρομαντικό ξεκίνημα στη σχέση τους. Η γνωριμία τους είχε γίνει με «σεξ μιας νύχτας». Μετά, η Κρίστι ντροπιασμένη, εξαφανίστηκε χωρίς να κοιτάξει τον άντρα που ροχάλιζε ήρεμα στο κρεβάτι και με φρικτό πονοκέφαλο επέστρεψε στο σπίτι της. Ήθελε να τα ξεχάσει όλα και μετακόμισε μετά από μια εβδομάδα, για να γίνει κομμώτρια σε άλλη πόλη. Αφήνοντας πίσω της την παρορμητική της τρέλα, έκανε μια νέα αρχή και καινούργιους φίλους. Ανάμεσά τους ήταν και η Βίκι Γκράμπχαμ που της είπε ότι είχε έναν αδερφό, τον Πωλ, που έπρεπε να γνωρίσει. Η Κρίστι μίλησε με τον Πωλ στο τηλέφωνο και οι δυο τους αντάλλαξαν αριθμούς, έστειλαν ο ένας στον άλλο φωτογραφίες και γνωρίστηκαν από κοντά. Στην Κρίστι άρεσε πολύ ο Πωλ. Ήταν ψηλός, μελαχρινός, όμορφος και την έκανε να γελάει. Ήθελε πολύ να είναι μαζί του.

Στο πρώτο τους ραντεβού, η Κρίστι πήγε στο σπίτι του Πολ. Πέρασε μαζί του όλη τη μέρα και έμεινε μερικές μέρες ακόμα. Δύο βδομάδες αργότερα, μιλούσαν χαλαρά στον καναπέ για ένα πάρτι και ξαφνικά ο Πωλ πετάχτηκε όρθιος και είπε: «Θεέ μου! Εσύ είσαι!» Θυμήθηκε την πρώτη γνωριμία του με την Κρίστι, με το one night stand. Της είπε ότι ήταν γραφτό από τη μοίρα να ξαναβρεθούν. Όταν ο Πωλ της έκανε πρόταση γάμου τρεις εβδομάδες αργότερα, η Κρίστι ήταν πολύ ευτυχισμένη. Ωστόσο, ορισμένοι φίλοι και συγγενείς της είχαν επιφυλάξεις. Για τη μαμά της ένας γάμος, τόσο σύντομα μετά της γνωριμία τους, ήταν ανοησία, για την αδερφή του Πωλ ήταν τρέλα. Αλλά τίποτα δεν τους σταμάτησε. Τέσσερις βδομάδες μετά την πρόταση παντρεύτηκαν. Η μαμά της Κρίστι άφησε στην άκρη τις επιφυλάξεις της και παρείχε στο ζευγάρι το γαμήλιο αυτοκίνητο και τη σουίτα για τον μήνα του μέλιτος. Τη μέρα πριν τον γάμο, η Κρίστι είχε δεύτερες σκέψεις. Όσο ρομαντική και να ήταν, όλο αυτό το σκηνικό ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό.

Η δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ
© Youtube

Πράγματι, ο άντρας που παντρευόταν θα αποδεικνυόταν «πολύ καλός για να είναι αληθινός».

Αλλά τη μέρα του γάμου υπερίσχυε ο ρομαντισμός της και όπως είχε δηλώσει: «Η μέρα του γάμου μου ήταν η καλύτερη μέρα της ζωής μου. Δε θα την άλλαζα με τίποτε στον κόσμο». Δυστυχώς, στην πορεία θα μετάνιωνε για αυτά τα λόγια. Η μάσκα του γοητευτικού πρίγκιπα άρχισε να πέφτει αποκαλύπτοντας έναν κακοποιητικό άντρα και προκαλώντας ρωγμές στη σχέση τους. Σε μια ανατριχιαστική καταχώριση στο ημερολόγιό της πριν από το θάνατό της, η Κρίστι είχε γράψει: «Πωλ, δεν ξέρω γιατί τρελάθηκες απόψε χωρίς λόγο, θύμωσες και ξέφυγες τελείως. Καθόμουν εδώ στην άκρη του καναπέ και αναρωτιόμουν τι θα κάνεις στη συνέχεια». Όταν πλησίαζε η πρώτη τους επέτειος τον Μάρτιο του 2009 η Κρίστι είχε αποφασίσει ότι ήθελε να κάνει οικογένεια. Αλλά λίγες μέρες αργότερα, είπε σε φίλους πως υποψιαζόταν ότι ο Πωλ την απατούσε με κάποια που είχε γνωρίσει μέσω Διαδικτύου. Η περίοδος του μέλιτος είχε τελειώσει, αλλά η Κρίστι αποφάσισε να ξεδιαλύνει χωρίς εντάσεις τα πράγματα. Κι αυτή ήταν μια μοιραία απόφαση.

Ένα χρόνο αφότου υποσχεθήκατε να αγαπάτε και να τιμάτε τη γυναίκα σας, την ξυλοκοπήσατε και τη στραγγαλίσατε μέχρι θανάτου

Στις 27 Μαρτίου 2009 το ζευγάρι είχε βγει σε ένα μπαρ στο Σουόνσι, αλλά κάποια στιγμή καβγάδισε έντονα. Ο Πωλ έφυγε, αφήνοντας την Κρίστι πίσω του. Η Κρίστι επέστρεψε σπίτι αργότερα και έστειλε μήνυμα σε μια φίλη της λέγοντας ότι ο άντρας της κοιμόταν στο πάτωμα, και θα είχε όλο το κρεβάτι δικό της. Τρεις μέρες αργότερα, ο Γκράμπχαμ μπήκε σε ένα αστυνομικό τμήμα και ανέφερε την εξαφάνισή της Κρίστι. Αλλά δεν κατάφερε να δώσει βασικές λεπτομέρειες από την τελευταία νύχτα που εθεάθη η Κρίστι ζωντανή.

Η δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ
© Youtube

Όταν η σορός της Κρίστι βρέθηκε στη βαλίτσα και ταυτοποιήθηκε, μετά τη νεκροψία και την εξέταση του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί ντετέκτιβ συνέλαβαν τον Τομ και τον ανέκριναν επανειλημμένα. Ο Πωλ Γκράμπχαμ επέμενε ότι δεν είχε κάνει κακό στη γυναίκα του. Στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί ίχνη αίματος της Κρίστι και μέρη του, στους τοίχους και το ταβάνι, είχαν καλυφθεί πρόχειρα με μπογιά. Συνδυάζοντας τις μαρτυρίες γειτόνων για ουρλιαχτά της Κρίστι, θορύβους και γδούπους από το διαμέρισμα, η αστυνομία σχημάτισε το ιστορικό της δολοφονίας. Το 24χρονο μοντέλο δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον Πωλ αφού έφτασε στο σπίτι τους. Στη συνέχεια, ο Γκραμπχαμ προσπάθησε να κόψει στη μέση το πτώμα της πριν το χώσει ακρωτηριασμένο σε μια βαλίτσα και το εκσφενδονίσει από το παράθυρο του αυτοκινήτου του στην Εθνική Μ4. Όταν τελικά βρέθηκε 10 ημέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι η Κρίστι ήταν ακόμα ζεστή, αφού είχε χωθεί διπλωμένη μέσα στη βαλίτσα -υποδηλώνοντας ότι μπορεί να ήταν ακόμα ζωντανή.

Στριμώξατε το ματωμένο και ζεστό ακόμα σώμα της μέσα σε μια βαλίτσα και την πετάξατε σαν σκουπίδι

Παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ για τη δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ στο διαδίκτυο σχημάτισα την εικόνα ότι ήταν μια πολύ αφελής ρομαντική κοπέλα και είχα μείινει με πολλές απορίες. Αυτές λύθηκαν, όταν μελέτησα με λεπτομέρειες τη ζωή της και παρακολούθησα κι άλλα ντοκιμαντέρ. Φυσικά, όλα αυτά τα στοιχεία ήρθαν στο φως στη διάρκεια της δίκης του Πωλ Γκράμπχαμ για τη δολοφονία της. Το παντρεμένο ζευγάρι διατηρούσε μια επιχείρηση σεξ από το σπίτι τους στο Σουόνσι (ήταν και οι δυο «συνοδοι»). Είχαν γνωστιστεί, όταν η Κρίστι εργαζόταν σε στούντιο «μασάζ». Ξόδευαν 1.000 λίρες τη βδομάδα σε κοκαΐνη και έκαναν περιστασιακό σεξ με αγνώστους που έρχονταν σε επαφή μέσω Διαδικτύου.

Η δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ
© Youtube

Όταν ο δικαστής επέβαλε στον Πωλ Γκράμπχαμ ισόβια κάθειρξη, με δυνατότητα αποφυλάκισης μετά τουλάχιστον 19 χρόνια, είπε: «Ένα χρόνο αφότου υποσχεθήκατε να αγαπάτε και να τιμάτε τη γυναίκα σας, την ξυλοκοπήσατε και τη στραγγαλίσατε μέχρι θανάτου, αφού είχατε πιει και είχατε πάρει ναρκωτικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, δεν της επιτρέψατε καν στο θάνατο να έχει την ευπρέπεια και την αξιοπρέπεια που δικαιούνταν. Στριμώξατε το ματωμένο και ζεστό ακόμα σώμα της μέσα σε μια βαλίτσα και την πετάξατε σαν σκουπίδι σε ένα μέρος όπου αναμφίβολα ελπίζατε ότι δεν θα βρισκόταν για πολλά χρόνια».

Αφού σκότωσε τη γυναίκα του και τοποθέτησε το σώμα της στη βαλίτσα, είπε ο δικαστής, ο Γκράμπχαμ αναζητούσε στη συνέχεια «πόρνες, παλιές φίλες και όσους ενδιαφέρονται για περιστασιακό σεξ». Για τον κατηγορούμενο, ο οποίος δεν έδειχνε κανένα συναίσθημα, είπε: «Οι ενέργειές σας ήταν ψυχρές, σκληρές, υπολογιστικές και εντελώς εγωιστικές. Κατά τη διάρκεια αυτής της δίκης έψαξα για ένα απλό τρεμόπαιγμα μεταμέλειας στα μάτια σας, αλλά δεν είδα κανένα».

Η δολοφονία της Κρίστι Γκράμπχαμ
© Youtube

Με την υπόθεση ασχολήθηκαν πολλές εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικές εκπομπές, τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ («The Suitcase Murders» στο κανάλι Discovery+, «A Story of Prostitution, Drugs and Murder») και podcast αληθινού εγκλήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ