- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώην καθηγήτρια έκανε δωρεά ύψους 1 δισ. δολαρίων σε Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης
Για να πληρωθούν τα δίδακτρα των φοιτητών - Η μεγαλύτερη προσφορά τέτοιου είδους που έχει δοθεί στις ΗΠΑ
Νέα Υόρκη: Η πρώην καθηγήτρια Ρουθ Γκότεσμαν έκανε δωρεά ύψους 1 δισ. δολαρίων σε Ιατρική Σχολή για να πληρωθούν τα δίδακτρα των φοιτητών.
Μια πρώην καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Albert Einstein έκανε δωρεά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε αυτό το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη προσφορά αυτού του είδους που έχει ποτέ δοθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να πληρωθούν τα δίδακτρα όλων των φοιτητών του, έγινε σήμερα γνωστό από τη σχολή.
Η Ρουθ Γκότεσμαν δώρισε αυτό το ποσό από την περιουσία που έκανε ο εκλιπών σύζυγός της Ντέιβιντ «Σάντι» Γκότεσμαν, ένας χρηματιστής της Wall Street και επενδυτής της Berkshire Hathaway, που πέθανε τον Σεπτέμβριο του 2022.
Δωρεά ύψους 1 δισ. δολαρίων σε Ιατρική Σχολή της Νέας Υόρκης
«Είμαι πολύ ευγνώμων στον εκλιπόντα σύζυγό μου Σάντι, επειδή άφησε αυτά τα χρήματα υπό την φροντίδα μου και νιώθω ευλογημένη που έχω αυτό το πολύ μεγάλο προνόμιο να προσφέρω αυτό το δώρο για έναν τόσο ευγενή σκοπό», τόνισε η ίδια σε μια κοινή ανακοίνωση με τη σχολή.
Η Γκότεσμαν εργάστηκε στην ιατρική σχολή από το 1968. Κατά τη διάρκεια της θητείας της εκεί, έκανε έρευνα για τις παιδικές μαθησιακές δυσκολίες, ενώ δημιούργησε ένα πρόγραμμα γραφής και ανάγνωσης για ενήλικες. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Einstein και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Montefiore Health System, του συνεργαζόμενου με τη σχολή νοσοκομείου.
Θα αποπληρωθούν τα δίδακτρα εξαμήνου όλων των νυν φοιτητών
Με τη δωρεά της, θα αποπληρωθούν τα δίδακτρα του εαρινού εξαμήνου του 2024 όλων των νυν φοιτητών και όλοι οι μελλοντικοί φοιτητές θα παρακακολουθήσουν τις σπουδές τους χωρίς δίδακτρα.
Τα δίδακτρα στη σχολή ανέρχονται σε περίπου 60.000 δολάρια τον χρόνο, με αποτέλεσμα πολλοί φοιτητές να εξακολουθούν να έχουν χρέη ύψους άνω των 200.000 δολαρίων, αφότου πάρουν πτυχίο.
«Αυτό το μετασχηματιστικό δώρο σκοπεύει να προσελκύσει μια ομάδα ταλαντούχων και διαφορετικών ατόμων που σε άλλη περίπτωση ενδεχομένως δεν είχαν τα μέσα να παρακολουθήσουν σπουδές στην ιατρική», τονίζει η σχολή, προσθέτοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δώρο που προσφέρεται σε ιατρική σχολή στη χώρα.
Η σχολή, στην οποία σπουδάζουν περίπου 1.1000 φοιτητές, βρίσκεται στο Μπρονξ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.