Κοσμος

Κονβόι 4 οχημάτων τα μεσάνυχτα ίσως μετέφερε τη σορό του Ναβάλνι

Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κονβόι 4 οχημάτων τα μεσάνυχτα ίσως μετέφερε τη σορό του Ναβάλνι

Αλεξέι Ναβάλνι: Με κονβόι ίσως έγινε η μεταφορά της σορού του - Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

Με ένα κονβόι τεσσάρων οχημάτων και μάλιστα μέσα στη διάρκεια της νύχτας της 16ης Φεβρουαρίου ενδεχομένως μεταφέρθηκε η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι. Το κονβόι αποτελείτο από δύο περιπολικα (στην αρχή και το τέλος του), ένα γκρι σεντάν και ένα μίνιμπας UAZ με δύο χαρακτηριστικές πράσινες γραμμές στο πλάι, κάτι που σημαίνει πως ανήκει στην FSIN, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας.

Στα πλάνα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο Mediazona φαίνονται τα οχήματα στον δρόμο που ενώνει το Λαμπιτνάνγκι με το Σάλεκχαρντ, στη βόρεια Σιβηρία. Το Μέσο που δημοσίευσε το οπτικό υλικό επισημαίνει πως εξέτασε ενδελεχώς το βίντεο και θεωρεί πολύ πιθανό το κονβόι να χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει τη σορό του Ναβάλνι, η οποία δεν έχει παραδοθεί στην οικογένειά του, παρά τα συνεχή αιτήματά της.

Αλεξέι Ναβάλνι: Ερωτηματικά για τον θάνατό του

Ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι δημιούργησε αυτόματα ερωτήματα ως προς το πώς προκλήθηκε αλλά και για το πού βρίσκεται η σορός του τρεις ημέρες μετά την είδηση πως πέθανε στην φυλακή.

Οι τελευταίες πληροφορίες που έφερε εχθές στο φως η Novaya Gazeta Europe αναφέρουν ότι η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι βρίσκεται στο περιφερειακό νοσοκομείο της Σάλεκχαρντ. Εκεί θα παραμείνει μέχρι την διεξαγωγή νεκροψίας, η οποία δεν είχε γίνει μέχρι και το Σάββατο. Πάντως, το ίδιο Μέσο αναφέρει πως μία πηγή της ανέφερε πως υπήρχαν μπλε σημάδια στο πτώμα, κάτι που δείχνει από πού κρατήθηκε από το προσωπικό της φυλακής. Ακόμη, γίνεται λόγος για μώλωπα στο στήθος, που αποτελεί απόδειξη προσπαθειών ανάνηψης. Βέβαια, ξεκαθαρίζεται από το Μέσο, πως η πηγή του δεν είδε τη σορό αλλά οι πληροφορίες προέρχονται από υπάλληλο του νοσοκομείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ