Κοσμος

Εντοπίστηκε το σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι – Φέρνει σημάδια από χρήση βίας

Στο νεκροτομείο της πόλης Σάλεκχαρντ η σορός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέλος στο θρίλερ – Εντοπίστηκε το σώμα το Αλεξέι Ναβάλνι στο νεκροτομείο της πόλης Σάλεκχαρντ. Τι αναφέρει μέλος πληρώματος ασθενοφόρου
Ο Αλεξέι Ναβάλνι με τη σύζυγό του Γιούλια © ΕΡΑ / SERGEI ILNITSKY

Τέλος στο θρίλερ – Εντοπίστηκε το σώμα το Αλεξέι Ναβάλνι στο νεκροτομείο της πόλης Σάλεκχαρντ. Τι αναφέρει μέλος πληρώματος ασθενοφόρου

Το άψυχο σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι τελικά εντοπίστηκε και φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας και μώλωπες που προκλήθηκαν όταν τον εξανάγκαζαν να βρίσκεται στο έδαφος ενώ υπέστη κάποιου είδους κρίση.

Τι δήλωσε νοσηλευτής για τις συνθήκες θανάτου του Ναβάλνι

Η ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe φιλοξενεί δηλώσεις μέλους πληρώματος ασθενοφόρου κοντά στη σωφρονιστική αποικία όπου βρισκόταν έγκλειστός ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αναφέρει ότι το σώμα του Ναβάλνι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ υπό αστυνομική φύλαξη.

«Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ο παραϊατρικός υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας και πρόσθεσε ότι «ως έμπειρος νοσηλευτής, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιέγραψαν όσοι τα είδαν φαινόταν να είναι από σπασμούς».

«Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Ίσως προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όμως κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή», σχολίασε ο νοσηλευτής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Την περασμένη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο 47χρονος Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μετά από περίπατο στον εξωτερικό χώρο της σωφρονιστικής αποικίας ΙΚ-3 στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 1.900 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ