Κοσμος

Ουκρανικά ΜΜΕ: Κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς απάντησε θετικά στην αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιβάν Σαββίδης: Κατάσχονται τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ουκρανία, σύμφωνα με ΜΜΕ - Δεν είχαν ακόμη επηρεαστεί από τις κυρώσεις.
Σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του προχωρούν οι αρχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα © Eurokinissi

Ιβάν Σαββίδης: Κατάσχονται τα περιουσιακά του στοιχεία στην Ουκρανία, σύμφωνα με ΜΜΕ - Δεν είχαν ακόμη επηρεαστεί από τις κυρώσεις.

Το Ανώτατο Δικαστήριο Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ουκρανίας έκανε δεκτή την αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ρωσοέλληνα ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Kiyv Independent, το καλοκαίρι του 2023, το πρότζεκτ Trap Aggressor της δεξαμενής σκέψης StateWatch συμπεριέλαβε τον Σαββίδη μεταξύ 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν τα ρωσικά στρατιωτικό-βιομηχανικά συμφέροντα και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Μέσο, τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγετικές εταιρίες του κλάδου της παραγωγής συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, καθώς και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine.

Όπως αναφέρει ο ουκρανικός Τύπος, ιδιοκτήτρια των εταιρειών εμφανίζεται ότι είναι η σύζυγος του Σαββίδη, αλλά στην πραγματικότητα οι επιχειρήσεις ανήκουν στον σύζυγό της.

Η κατασχεθείσα επιχείρηση απασχολεί περίπου 200 άτομα.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν είναι ακόμη οριστική και ως εκ τούτου ο Ιβάν Σαββίδης έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δεν είχαν επηρεαστεί ακόμη από τις κυρώσεις, αν και ο Σαββίδης υποστηρίζει δημόσια την κατοχή ουκρανικού εδάφους και δραστηριοποιείται στην κατεχόμενη Κριμαία.

Υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία, στενά συνδεδεμένου με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το 2015, ο Σαββίδης χαιρέτισε δημόσια την κατοχή της Κριμαίας και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία.

(Με πληροφορίες του Kiyv Independent)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ