- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Νίκι Χέιλι καταγγέλλει τον Τραμπ για εκφοβισμό των Ρεπουμπλικάνων
Μομφές κατά της εθνικής επιτροπής του κόμματος
Νίκι Χέιλι: Καταγγέλλει τον Τραμπ για εκφοβισμό των Ρεπουμπλικάνων - Μομφές κατά της εθνικής επιτροπής του κόμματος
Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου «εκφοβίζοντας» την παράταξη, κατήγγειλε χθες Κυριακή η μοναδική εναπομείνασα αντίπαλός του στη διαδικασία, η Νίκι Χέιλι, επικρίνοντας ηγετικά στελέχη του κομματικού μηχανισμού επειδή θέλουν να τού το δώσουν πολύ νωρίς.
Η υποψήφια αποφάσισε να συνεχίσει την προσπάθεια, παρά τις ήττες της στις ψηφοφορίες στην Άιοβα και στο Νιου Χάμσιρ — και παρά την επιμονή του Ντόναλντ Τραμπ, που υποστηρίζουν σε αυτό ηγετικά στελέχη της παράταξης, να ανακηρυχθεί η κούρσα λήξασα υπέρ του.
«Δεν μπορεί να επιβάλει διά του εκφοβισμού» την ανάδειξή του σε υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του Νοεμβρίου, με αντίπαλο τον απερχόμενο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες η κυρία Χέιλι στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.
«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό έπειτα από μόλις δυο πολιτείες» από τις πενήντα που θα ψηφίσουν, πρόσθεσε η αμερικανίδα πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ —στο αξίωμα, που είναι ισότιμο με θώκο υπουργού στην αμερικανική κυβέρνηση, την είχε διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ— και πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας.
Μομφές κατά της εθνικής επιτροπής του κόμματος
Η Νίκι Χέιλι επέκρινε την εθνική επιτροπή του κόμματος (RNC), η οποία οργανώνει τις εσωκομματικές ψηφοφορίες, επειδή έδειξε υπερβολικά νωρίς την υποστήριξή της στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, το αδιαφιλονίκητο φαβορί, έπειτα από τις δυο πρώτες νίκες του.
Την περασμένη Τρίτη, αφού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο Νιου Χάμσαϊρ, η επικεφαλής του κόμματος, η Ρόνα ΜακΝτάνιελ, είπε πως η επιλογή των ψηφοφόρων είναι «πολύ σαφής».
«Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από αυτόν που θα είναι ο υποψήφιός μας, κι αυτός θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.
«Δεν νομίζω πως έπρεπε να πάρει θέση η RNC (...) Ο Τραμπ το παρατράβηξε όταν την πίεσε να το κάνει», αντέτεινε η Νίκι Χέιλι.
Η υποψήφια άφησε να εννοηθεί πως σκοπεύει να παραμείνει στην εσωκομματική διαδικασία ως τουλάχιστον τη «Σούπερ Τρίτη», την 5η Μαρτίου, κρίσιμο ραντεβού, καθώς θα ψηφίσουν οι οπαδοί του κόμματος σε 16 πολιτείες. Η επόμενη ψηφοφορία είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την 24η Φεβρουαρίου, στη Νότια Καρολίνα.
Και εκεί, οι δημοσκοπήσεις φέρουν τη Νίκι Χέιλι να οδεύει σε ήττα, αλλά για την πρώην κυβερνήτρια, ακόμη κι αν χάσει στην πολιτεία της, δεν είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει. Τόνισε πως απλά θέλει να τα πάει καλύτερα από ό,τι στο Νιου Χάμσιρ, όπου ηττήθηκε με 11 μονάδες διαφορά.
Διέψευσε εξάλλου πως μένει στην κούρσα επειδή ελπίζει πως οι δικαστικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ, ή η κατάσταση της υγείας του 77χρονου πρώην προέδρου, θα της ανοίξουν τον δρόμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.