- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το ακροδεξιό AfD θέλει δημοψήφισμα για έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ
Έρχεται δεύτερο στις δημοσκοπήσεις - Καλεί «να αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει»
Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θέλει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το γερμανικό ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο βρίσκεται σε άνοδο στις δημοσκοπήσεις, εξετάζει το ενδεχόμενο, αν έρθει στην εξουσία, να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για ενδεχόμενη έξοδο της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα η συνεπικεφαλής του κόμματος, Αλίς Βάιντελ.
«Αν μια μεταρρύθμιση δεν είναι δυνατή, αν δεν καταφέρνουμε να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία των κρατών μελών της ΕΕ, θα πρέπει να αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει, όπως το έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Βάιντελ μιλώντας στους Financial Times.
«Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα δημοψήφισμα για το Dexit - την έξοδο της Γερμανίας από την ΕΕ», πρόσθεσε η ίδια χαιρετίζοντας ως «ένα πρότυπο για τη Γερμανία» την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το δημοψήφισμα του 2016.
AfD: Η γερμανική ακροδεξιά σε κυβερνητική τροχιά
Η γερμανική ακροδεξιά εκφράζει πλέον τη βούλησή της να κυβερνήσει καθώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται εδώ και μήνες στη δεύτερη θέση σε εθνικό επίπεδο (γύρω στο 22%), μπροστά από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και λίγο πίσω από τους συντηρητικούς.
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2025 και η AfD θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σ' αυτές έναν ή μία υποψήφιο για την καγκελαρία.
Τα κύρια κόμματα έχουν αντιθέτως αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμμαχήσουν ή να κυβερνήσουν μαζί με τον σχηματισμό που τάσσεται κατά της ΕΕ και κατά των μεταναστών, σε ένα πλαίσιο όλο και μεγαλύτερου κατατεμαχισμού του πολιτικού τοπίου, εξαιτίας του οποίου απαιτείται ο σχηματισμός συνασπισμών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
Τρεις σημαντικές περιφερειακές εκλογικές αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο στην ανατολική Γερμανία και η AfD θεωρείται το φαβορί, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, με πάνω από 30%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.