Κοσμος

Ρωσία: Φωτιά στον σταθμό φυσικού αερίου της Novatek - Αποτέλεσμα «εξωτερικής επίδρασης» αναφέρει η εταιρεία

Τουλάχιστον 25 νεκροί και 20 τραυματίες στο Ντονέτσκ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Φωτιά στον σταθμό φυσικού αερίου της Novatek - Αποτέλεσμα «εξωτερικής επίδρασης» αναφέρουν
Ρωσία: Φωτιά στον σταθμό φυσικού αερίου της Novatek - Αποτέλεσμα «εξωτερικής επίδρασης» αναφέρουν © Igor Susko/X

Ρωσία: Φωτιά στον σταθμό φυσικού αερίου της Novatek - Τουλάχιστον 25 νεκροί και 20 τραυματίες στο Ντονέτσκ

Η ρωσική εταιρία Novatek ανακοίνωσε σήμερα πως οι εργασίες στον τερματικό σταθμό αερίου που διαχειρίζεται στη Βαλτική έχουν ανασταλεί έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εκεί η οποία ήταν αποτέλεσμα «εξωτερικής επίδρασης», όπως είπε.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τερματικό σταθμό που ανήκει στη Novatek, τη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρωσία, όπως δήλωσαν περιφερειακοί αξιωματούχοι, εν μέσω πληροφοριών για εκρήξεις και παρουσία ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) στην περιοχή.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εξωτερικής επίδρασης», ανέφερε η εταιρία σε μια ανακοίνωση, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Η τεχνολογική διαδικασία στον Novatek Ουστ-Λούγκα έχει σταματήσει, και ένα επιχειρησιακό αρχηγείο έχει δημιουργηθεί προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες. Η αποτίμηση των ζημιών θα πραγματοποιηθεί αργότερα», ανέφερε η εταιρία.

Το συγκρότημα στο Ουστ Λούγκα, που βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας περίπου 170 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, μετατρέπει σταθερό συμπύκνωμα αερίου σε ελαφρά και βαριά νάφθα, σε καύσιμο για αεροσκάφη και συστατικά στοιχεία καυσίμων για πλοία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Novatek. Το λιμάνι χρησιμοποιείται για τη μεταφορά επεξεργασμένων προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

25 νεκροί και τραυματίες από ουκρανικό πλήγμα στο Ντονέτσκ

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα ουκρανικό πλήγμα σε μια αγορά της υπό τον ρωσικό έλεγχο πόλης Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με έναν νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής της περιφέρειας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cykcf63sxsy1)

«Αυτή τη στιγμή, οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για 25 νεκρούς επιβεβαιώθηκαν. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών δύο παιδιά…», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Κουλέμζιν, τον δήμαρχο που διόρισε η Μόσχα στην πόλη του Ντονέτσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν μια πολυσύχναστη συνοικία όπου βρίσκονται καταστήματα και μια αγορά.

Ο Πουσίλιν είπε πως την πόλη βομβάρδισε το ουκρανικό πυροβολικό. Προς το παρόν η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει σχετικά.

Ένας προηγούμενος απολογισμός των αρχών που έχει εγκαταστήσει η Μόσχα έκανε λόγο για 18 νεκρούς και 10 τραυματίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ