Κοσμος

Ο Βίνσεντ Γκάλο κατηγορείται από ηθοποιούς - Φέρεται να ενθάρρυνε φαντασιώσεις torture porn

Σειρά καταγγελιών για σεξουαλικά σχόλια στις οντισιόν του θρίλερ «The Policeman»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίνσεντ Γκάλο: Κατηγορείται για σεξουαλικά σχόλια σε ηθοποιούς στις οντισιόν της ταινίας «The Policeman» - Φέρεται να ενθάρρυνε φαντασιώσεις torture porn.
Ο Βίνσεντ Γκάλο ερευνάται από το σωματείο ηθοποιών Αμερικής © EPA/ Cezaro De Luca

Βίνσεντ Γκάλο: Κατηγορείται για σεξουαλικά σχόλια σε ηθοποιούς στις οντισιόν της ταινίας «The Policeman» - Φέρεται να ενθάρρυνε φαντασιώσεις torture porn.

Ο Βίνσεντ Γκάλο ερευνάται από το σωματείο ηθοποιών Sag-Aftra, καθώς αρκετές γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι τους έκανε ανάρμοστα σχόλια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κάστινγκ για την ταινία «The Policeman».

Βίνσεντ Γκάλο: Κατηγορείται για σεξουαλικά σχόλια σε ηθοποιούς στις οντισιόν της ταινίας «The Policeman» - Φέρεται να ενθάρρυνε φαντασιώσεις torture porn.
Βίνσεντ Γκάλο και Κλοέ Σεβινί στις Κάννες, την περίοδο της πρεμιέρας του «Brown Bunny» © EPA-photo/Sipa/Niviere/Aslan/Villard

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες κατήγγειλαν τον Γκάλο στο σωματείο των ηθοποιών για σεξουαλικά σχόλια που φέρεται να έκανε κατά τη διαδικασία του κάστινγκ για την ταινία τον Νοέμβριο του 2023, όπως αναφέρει το Rolling Stone.

Ένας εκπρόσωπος της Sag επιβεβαίωσε ότι η έρευνα ήταν σε εξέλιξη, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

«Ασχοληθήκαμε εκτενώς με την παραγωγή σχετικά με τις καταγγελίες και ενώ τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε και να ερευνούμε», είπε ο εκπρόσωπος.

Βίνσεντ Γκάλο: Οι καταγγελίες για σεξουαλικά σχόλια

Η ταινία, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τζόρνταν Γκέρτνερ, είναι για τον βιαστή και κατά συρροή δολοφόνο Τζέιμς Ντε Άντζελο, γνωστό ως «δολοφόνο του Γκόλντεν Στέιτ». Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο 62χρονος Γκάλο πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Ντε Άντζελο δίπλα στον Τζέιμς Φράνκο. Ο Βίνσεντ Γκάλο είναι ευρέως γνωστός για την ταινία του 2003 «The Brown Bunny», η οποία δέχθηκε κριτική για μια «μη προσομοιωμένη» σεξουαλική σκηνή μεταξύ του Γκάλο και της ηθοποιού Κλοέ Σεβινί, προκαλώντας ανησυχία περί του εάν η Σεβινί δεχόταν πίεση κατά την πράξη.

The Brown Bunny (2003) — Original Trailer 1

Δύο από τις γυναίκες που υπέβαλαν καταγγελία στο σωματείο Sag-Aftra ήταν σε οντισιόν για να παίξουν τα θύματα του Ντε Άντζελο στο «The Policeman». Η τρίτη γυναίκα δεν παρευρέθηκε στην επαναληπτική ακρόαση αφότου πληροφορήθηκε για τα σχόλια που έκανε ο Γκάλο σε άλλες γυναίκες.

Σε μια καταγγελία που υποβλήθηκε, ο Γκάλο φέρεται να είπε σε μια από τις ηθοποιούς ότι πρέπει «πραγματικά να πιστεύεις ότι θα πεθάνεις αν δεν κάνεις αυτό που λέω εγώ», εκτός από τα ρητά σεξουαλικά σχόλια.

«Αν σου πω να ρουφήξεις το πουλί μου ή θα σε σκοτώσω, θέλω εσένα, εσύ το άτομο, όχι εσύ ο χαρακτήρας, όχι εσύ η ηθοποιός, αλλά εσύ, να πιστέψεις αληθινά ότι θα πεθάνεις αν δεν κάνεις αυτό που λέω », φέρεται να είπε ο Γκάλο.

Συνέχισε λέγοντάς της ότι «δεν είχε κανέναν έλεγχο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, παρά τη σεξουαλική και βίαιη φύση της ταινίας.

«Ποτέ δεν ένιωσα πραγματικά προστατευμένη από όλα αυτά, από αυτό που ειλικρινά μου φαινόταν σαν συνταγή για σεξουαλική κακή συμπεριφορά στα γυρίσματα», είπε η Έμιλι στο Rolling Stone.

Μια άλλη ηθοποιός, που αναφέρεται με το ψευδώνυμο «Τζέιν», είπε επίσης ότι φαίνεται ότι άλλοι εμπλεκόμενοι στην ταινία ήταν «υπό τα ξόρκια του Γκάλο». Η Τζέιν είπε ότι ο Γκάλο φέρεται να συζήτησε μαζί της «φαντασιώσεις torture porn» κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

«Στη συνέχεια μου είπε ότι το περιβάλλον γυρισμάτων που ήθελε να δημιουργήσει ήταν πλήρως αυτοσχέδιο» είπε η ηθοποιός σε μια καταγγελία που υποβλήθηκε, ανέφερε το Rolling Stone.

Ο Γκάλο είπε επίσης στην ηθοποιό και τον ατζέντη της ότι πολλές ταινίες που περιλαμβάνουν σεξουαλικές πράξεις θα μπορούσαν να αυτοσχεδιαστούν και να γυριστούν χωρίς συντονιστή οικειότητας ή προηγούμενη χορογραφία, συμπεριλαμβανομένων σκηνών προσομοίωσης βιασμού και δεσίματος με κορδόνια παπουτσιών.

Οι εκπρόσωποι των Γκάλο και Φράνκο δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό από τον Guardian.

«Πολύ σοβαρά» εξετάζονται οι κατηγορίες σε βάρος του Βίνσεντ Γκάλο

Σε ένα σχόλιο στο Rolling Stone, τα Cast Iron Studios ανέφεραν ότι το στούντιο κάστινγκ «πολέμησε σκληρά στα παρασκήνια» για λογαριασμό των καλλιτεχνών και είχαν θετικές εμπειρίες στα γυρίσματα.

«Ευχαριστούμε τις ηθοποιούς για το κουράγιο τους να εμφανιστούν και εκφράζουμε τη βαθύτατη συγγνώμη μας για την εμπειρία τους, η οποία ήταν πράγματι πρωτόγνωρη και για εμάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ένας εκπρόσωπος της Gertner και της Pacific Media Productions είπε στο Rolling Stone ότι οι ισχυρισμοί σχετικά με ακατάλληλες παρατηρήσεις ελήφθησαν «πολύ σοβαρά» και ότι τελικά προσλήφθηκε ένας συντονιστής οικειότητας για την παραγωγή.

«Οι παραγωγοί, ο σκηνοθέτης, το καστ και το συνεργείο είναι περήφανοι για την ταινία που φτιάξαμε», είπε ο εκπρόσωπος.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ