- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιατί Calvin Klein και Tommy Hilfiger θα αποζημιώσουν τους εργάτες ενδυμάτων στον Μαυρίκιο
Εξαπάτηση, εκφοβισμός, κατσαρίδες και κοριοί
Calvin Klein - Tommy Hilfiger αποζημιώνουν εργάτες ενδυμάτων - Εξαπάτηση, εκφοβισμός, κατσαρίδες και κοριοί
Κορυφαίες μάρκες μόδας, όπως η Barbour και η PVH, στην οποία ανήκουν οι Calvin Klein και Tommy Hilfiger, δήλωσαν ότι θα καταβάλουν 400.000 λίρες σε εργάτες ενδυμάτων στον Μαυρίκιο, αφού από έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι μετανάστες εργάτες αναγκάστηκαν να πληρώσουν χιλιάδες λίρες για τις δουλειές τους.
Η Transparentem, μια οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ που ερευνά τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξέτασε τις συνθήκες σε πέντε εργοστάσια στον Μαυρίκιο και πήρε συνέντευξη από 83 εργαζόμενους το 2022 και το 2023.
Εξαπάτηση, εκφοβισμός, κατσαρίδες και κοριοί
Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση, η Transparentem ισχυρίζεται ότι βρήκε πολλαπλά σημάδια καταναγκαστικής εργασίας, που ορίζεται ως μια μορφή σύγχρονης δουλείας από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών. Εκτός από το ότι οι εργαζόμενοι πλήρωναν παράνομες αμοιβές πρόσληψης για τις θέσεις εργασίας τους, ισχυρίζεται ότι υφίσταντο εξαπάτηση, εκφοβισμό και ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης - μεταξύ άλλων δεν είχαν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό, ενώ συναναστρέφονταν από κατσαρίδες και κοριούς.
Τα πέντε εργοστάσια προμηθεύουν μάρκες όπως οι Boden, Asos και ο όμιλος Foschini, στον οποίο ανήκουν οι Whistles και Hobbs.
Αφού ανέθεσαν τους δικούς τους ελέγχους των συνθηκών στα εργοστάσια, οι εταιρείες μόδας, συμπεριλαμβανομένων των PVH και Barbour, δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν στους εργαζόμενους της REAL Garments, ενός από τα εργοστάσια που κατονομάζονται στην έκθεση, έως και 400.000 λίρες Αγγλίας για παράνομες αμοιβές πρόσληψης.
Η PVH δήλωσε ότι δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες εργάτες θα αποζημιωθούν για τις αμοιβές πρόσληψης και τα σχετικά έξοδα.
Η Barbour δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα ευρήματα της Transparentem και συνεργάζεται με άλλες μάρκες στο REAL Garments για να επιλύσει την κατάσταση το συντομότερο δυνατό. «Ως άμεση δράση, δεσμευτήκαμε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των εργαζομένων που επηρεάστηκαν», ανέφερε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.